Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U Vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ održano je potpisivanje ugovora za projekte prijavljene za financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Gradu Petrinji tako su uručeni ugovori za Izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade Dječjeg vrtića Petrinjčica (procijenjena vrijednost projekta je 623.719,50 kn od čega je odobreno 561.347,55 kn bespovratnih sredstava) te Izrada projektno tehničke dokumentacije za biciklističku stazu Petrinja – Novo Selište (vrijednost projekta je 591.437,50  kn od čega je odobreno 532.293,75 kn bespovratnih sredstava). Ugovore je potpisao i preuzeo zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo, a uručila ih je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Osim ovih ugovora za koje je prijavitelj Grad Petrinja, potpisani su i ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Centar za vatrogastvo i hitne intervencije za koji je prijavitelj Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje i za Centar za mlade Petrinja za koje je prijavitelj POU Hrvatski dom.

Potpisivanje i dodjela spomenutih ugovora organizirana je u sklopu posjete predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Petrinji i Sisku prilikom kojeg je premijer obišao izgradnju zamjenske kuće obitelji Kezić u Petrinji te Veteranski centar i gradilište višestambenih zgrada. Premijer je istaknuo kako se radi na ubrzanju konstrukcijske obnove i izgradnji kuća, te podsjetio koliko je već uloženo u izgradnju infrastrukture poput zdravstvenih ustanova, domova za starije, dječje vrtiće. Dodao je kako je izgledno da će se sredstva iz Fonda solidarnosti iskoristiti na vrijeme.

Ovom prilikom potpisan su i tri ugovora između resornih ministarstava i Sisačko-moslavačke županije: Sporazum između Ministarstva poljoprivrede i Sisačko-moslavačke županije o financiranju sanacije nerazvrstanih cesta na području Grada Petrinje, Grada Siska i Općine Martinska Ves te ugovori s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine o dodjeli sredstava za pomoć u svrhu obnove objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi na potresom pogođenom području i Ugovor o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji.

Gradonačelnica Komes istaknula je kako su i ovi ugovori dokaz potpore i dobre suradnje s Vladom RH za koju je uvjerena da će se nastaviti i dalje, a koju naš grad i cijelo područje Banovine zaslužuje nakon dugog niza godina u kojima je bila marginalizirana i zapostavljena.

Comments are closed.

Close Search Window