Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U dvorani za sastanke gradske uprave u ponedjeljak, 26. rujna 2022. održano je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Javnog poziva za poticanje gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja na području Grada Petrinje za 2022. godinu.

Podsjetimo,  Grad Petrinja je na temelju Programa poticanja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja na području Grada Petrinje za 2022. godinu, donesenog od strane Gradskog vijeća, Javni poziv raspisao 29. lipnja 2022. godine te za tu namjenu osigurao ukupno 1.780.000,00 kuna.

Kako je pojasnila Marijeta Grabovac Zec, predsjednica Povjerenstva za provedbu ovog Javnog poziva,  do sada je podneseno 49 Zahtjeva, od toga je odobreno njih 32 u ukupnom iznosu od 717.397,27 kn.

Ovom prilikom je u gradskoj upravi potpisno i uručeno 10 ugovora ukupne vrijednosti 453 tisuće kuna. Ugovore je potpisnicima uručila gradonačelnica Komes koja je ovom prilikom kazala kako se nada da će ova sredstva zajedno sa  115 milijuna kuna koje je za petrinjske gospodarstvenika osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova novim investicijama osigurati povećanje zaposlenosti i stvaranje pozitivne poslovne klime u Petrinji. Vezano za razvoj gospodarstva, gradonačelnica je istaknula kako je  Grad pokrenuo i rješavanje problema Poduzetničke zone u Mošćenici. „Potaknuli smo trgovanje nekretninama u Poduzetničkoj zoni što će dobro doći gospodarstvenicima koji iskazuju interes i imaju namjeru raditi i aktivno koristiti taj prostor. Već idući mjesec bi trebalo biti otvorenje jednog pogona i nadamo se da će biti još takvih primjera i da će naša Poduzetnička zona uskoro oživjeti“, zaključila je Komes. Gradonačelnica je čestitala svima koji su zadovoljili kriterije javnog poziva i poželjela im puno poslovnog uspjeha u narednom razdoblju.

Grabovac Zec je istaknula kako sredstava ima još, a javni poziv otvoren je do 30. rujna te pozvala poduzetnike da se prijave. Dodjela bespovratnih novčanih sredstava može se ostvariti kroz slijedeće aktivnosti

1. Očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja

2. Poticanje razvoja postojećih poduzetnika i poljoprivrednika – kapitalna ulaganja – ukupno

3. Sufinanciranje osiguranja poljoprivredne proizvodnje

4. Sufinanciranje očuvanja Banijske šare svinje

5. Poticanje ekološke poljoprivrede       

Javni poziv dostupan je na web stranici Grada: JAVNI POZIV za poticanje gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja na području Grada Petrinje za 2022. godinu sa obrascima (petrinja.hr)

Pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Davor Mazalin napomenuo je kako je izrada novog Programa poticanja gospodarstva i poljoprivrede u tijeku, a po završetku izrade Program  će biti stavljen na javno savjetovanje. Pozvao je poduzetnike i poljoprivrednike da se svojim sugestijama i prijedlozima uključe u javno savjetovanje kako bi Program što bolje odgovarao njihovim potrebama.

Comments are closed.

Close Search Window