Službena Petrinja, Susreti, Vijesti|

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj u petak, 20. svibnja 2022., boravio je povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju Johannes Hahn.

Nakon sastanka u Banskim dvorima, povjerenik Hahn je u pratnji ministra Ivana Paladina obišao Grad Petrinju gdje su ga uz gradonačelnicu Komes dočekali župan Ivan Celjak i državni tajnik Gordan Hanžek te su zajedno obišli nekoliko lokacija u gradu: Centar novog života, OŠ D. Tadijanovića te centar grada.

Povjerenik je u svojoj izjavi na kraju posjeta istaknuo hrabrost lokalnog stanovništva koje ima snage iznova se dignuti i boriti protiv nedaća koje ih pogađaju te upozorio  na rok za iskorištavanje sredstava iz europskog fonda do kraja lipnja iduće godine.

Najavio je kako će doći ponovno vidjeti napredak u obnovi te naglasio kako je njegov dolazak i poruka ohrabrenja koja govori da Europska unija stoji uz Hrvatsku koja je doživjela rijetku situaciju da su je pogodila dva zasebna potresa u vrlo kratkom vremenu.

Ministar Paladina kazao je kako ovaj posjet pokazuje snažnu podršku EU I EK Hrvatskoj u procesu obnove. Izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost Europskoj komisiji  što je pokazala visoki nivo razumijevanja za specifičnost situacije u Hrvatskoj i obnovu koja se događa nakon dvije serije potresa, a u tijeku pandemije što je znatno utjecalo na proces obnove. “Na svima nama je da u narednom periodu do kraja roka iskoristimo što veći iznos od dostupnog iznosa iz Fonda solidarnosti”, zaključio je ministar.

Gradonačelnica Komes istaknula je kako je ponosna što je Grad preuzeo i surađuje s Ministarstvom kulture i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje na obnovi centra grada i kako vjeruje da će ovaj, većini nevidljivi, dio administrativne i projektne dokumentacije uskoro biti iza nas i da će građani vidjeti konkretnije vidljive pomake u smislu radova.

Comments are closed.

Close Search Window