Službena Petrinja, Vijesti|

Skupine „Ptičice“ i „Suncokreti“ Dječjeg vrtića Petrinjčica, posjetile su danas, 02. listopada 2023. godine, gradonačelnicu Grada Petrinje Magdalenu Komes povodom početka Dječjeg tjedna u našem gradu.

Dječji tjedan obilježava se svake godine u prvom punom tjednu u mjesecu listopadu. Tjedan je to u kojem je posebna pažnja usmjerena na  promicanje dječjih prava, njihovog položaja u društvu, lokalnoj zajednici i obitelji, ali i  njihovih potreba na koje društvo treba odgovoriti.

Gradonačelnica je svoje male goste, zajedno s Anom Aleksić Pezelj, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imovinu, ugostila u dvorani za sastanke i svom uredu, a djeca su joj predala svoje pismene i usmene poruke koje je gradonačelnica sa zanimanjem prihvatila i obećala da će ih razmotriti i pokušati riješiti.

„Na sreću imamo sve veći i veći broj djece u vrtićima. Ovdje, između ostaloga, odlučujemo i o izgradnji novog vrtića kojeg ćemo nadam se početi graditi sljedeće godine da možemo svu djecu zainteresiranu za pohađanje vrtića smjestiti u vrtić a da imaju adekvatno predškolsko obrazovanje,“

– istaknula je gradonačelnica ovom prigodom.

Comments are closed.

Close Search Window