Vijesti|

Ravnateljica DV Petrinjčica, Ntaša Vidović s pročelnicom UO za društvene djelatnosti Grada Petrinje, Anom Aleksić – Pezelj, ugostila je predstavnike Grada Popovače i Humanih zvijezda Hrvatske koji su posjetili  centralni objekt Izvor kako bi predali donaciju koju su skupili za njegovu dogradnju. Podsjećamo, Grad Popovača i Humane zvijezde Hrvatske u sklopu 56. Voloderskih jeseni, 11. rujna 2021. organizirali su humanitarnu utakmicu u Popovači, a prihode od utakmice namijenili su za dogradnju centralnog objekta Izvor DV Petrinjčica.

Lovro Miklaužić, zamjenik gradonačlnika Grada Popovače istaknuo je kako prije svega zahvaljuje Humanim zvijezdama te kako mu je drago da je skupljeni novac  usmjeren u pravu svrhu.

Miroslav Bičanić, predsjednik udruge Humane zvijezde Hrvatske 2003. kazao je kako je inicijativa njihovog člana Mate Šarčevića, koji je rodom iz Popovače, bila da se organizira humanitarna akcija u suradnji s Gradom Popovačom. U razgovorima s predstavnicima Grada odlučeno je da  akcija bude za pomoć Gradu Petrinji, konkretno za dogradnju vrtića.

Ravnateljica Vidović zahvalila je Humanim zvijezdama i Gradu Popovači istaknuvši njihovo veliko srce i senzibilitet koji imaju za Petrinju. Dodala je kako sa zahvalnošći prihvaćaju sve donacije te naglasila kako projekt dogradnje vrtića za sada ide planiranim tijekom i kako se nada da će se i privesti kraju u zadanom roku.

U sklopu ove humanitarne akcije prikupljeno je približno 20 tisuća kuna, a kako je kazao Bičanić, IBAN donacijskog računa Grada Petrinje prosllijeđen je na još nekoliko adresa te spostoji mogućnost kako će se temeljem ove akcije prikupiti još sredstava.

Comments are closed.

Close Search Window