Informacije, Uncategorized, Vijesti|

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa održao je u privremenoj zgradi Gradske uprave prijem za predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Petrinja. Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio volonterima, prijateljima, članovima Crvenog križa te dobrovoljnim darivateljima krvi kao i svima koji su pružili sve moguće oblike pomoći u teškim trenucima. Istaknuo je kako Grad s Crvenim križem uvijek imao dobar partnerski odnos rekavši:

„Tim partnerskim odnosom smo gradili sigurnost svima onima koji su se našli u teškim trenutcima. Mora se reći hvala i mora se imati poštovanje prema ljudima koji su u ovom strašnom potresu svakodnevno bili na koordinaciji i svakodnevno nesebično davali sebe. Oni su svjetionici dobrote. Nastojmo i dalje zajednički rješavati probleme u teškim situacijama za svakog čovjeka. Zahvaljujem se vama i svima koji su prošli kroz naš Grad i u sebi osjetili taj poriv i ljubav prema čovjeku kojemu treba pomoć.“

Ivana Malović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa zahvalila je gradonačelniku na prijemu i na tome što prepoznaje i cijeni rad Gradskog društva istaknuvši kako je Grad uvijek bio dobar partner Crvenom križu. Zahvalila se brojnim volonterima iz grada, županij, države, ali i cijelog svijeta koji su pomagali. Istaknula je kako je potres bio iznimno teško i traumatično iskustvo, te kako je, kad se uzme u obzir da je uz to već duže vrijeme prisutna i pandemija zbog koje su ljudi bili izolirani, psihosocijalna pomoć jednako važna kao i materijalna.

„Bez obzira na humanitarnu pomoć i sve potrepštine koje je Crveni križ dijelio, ljudima je iznimno važna upravo ta psihička potpora. Da s njima izmijenite par riječi i da osjećaju da je netko za njih tu.“- kazala je Malović te dodala kako je ovogodišnji tjedan crvenog križa koji danas počinje posvećen očuvanju mentalnog zdravlja.

Comments are closed.

Close Search Window