Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

Gradonačelnica Komes održala je prijem za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Zvonimira Ljubičića nakon što je nedavno odlikovan Redom hrvatskog pletera od strane predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Podsjetimo, predsjednik Milanović je 2. svibnja 2023. na svečanom prijemu za predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice upovodu Međunarodnog dana vatrogasaca  zaslužnim hrvatskim vatrogascima dodijelio i odlikovanja, a među njima je bio i zapovjednik Ljubičić.

Gradonačelnica je i ovom prilikom čestitala zapovjedniku Ljubičiću na dodijeljenom priznanju istaknuvši kako je ponosna gradonačelnica, kako na zapovjednika tako i na sve druge vatrogasce s petrinjskog područja, ali i cijelog područja RH.

„Mi smo prepoznali Zvoninu vrijednost i angažman ne samo onaj poslije potresa, nego znamo svi za njega i općenito u svim okolnostima koje zahtijevaju angažman vatrogasaca. Uvijek se pokazao kao prvi među jednakima, a zbog njegove skromnosti, ova nagrada koju je primio, ali i prethodna nagrada Grada dobiva još veću vrijednost“ , istaknula je gradonačelnica.

Ljubičić je zahvalio gradonačelnici na prijemu te je također podsjetio kako mu je Grad Petrinja još prošle godine dodijelio Nagradu Grada Petrinje na čemu se i ovaj puta zahvaljujem. Pojasnio je kako ga je za ovu nagradu predsjednika Republike predložila Vatrogasna zajednica Grada Petrinje.

„Ovu nagradu dijelim sa svim djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje i sa svim vatrogascima Grada Petrinje kao i sa svim vatrogascima Republike Hrvatske i sa svojim kolegom zamjenikom zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dariom Gaušem. Njega želim posebno istaknuti koji nam je u potresnim danima došao u pomoć,  vodio sve ekipe i stvarno odradio lavovski posao“, kazao je Ljubičić.

Comments are closed.

Close Search Window