Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

Gradonačelnica Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom primila je  gradskoj upravi Pavela Puklavca, seniorskog reprezentativca Hrvatske, koji je na Europskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti osvojio odlično 5. mjesto. Pavel je Petrinjac, član Hrvačkog kluba „Petrinja“ , a s njim je u pratnji bio i trener Vinko Kadečka, predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja. Kadečka je ovom prilikom istaknuo kako  Pavel s obzirom na dosadašnje rezultate i činjenicu da je mlad ulijeva nadu da će Petrinja uskoro imati vrhunske svjetske rezultate u hrvanju. Ujedno je zahvalio gradonačelnici na potpori koju Grad pruža klubu.

Puklavec je kazao kako je ova godina za njega odlično počela budući da je uz ovaj sjajni rezultat proglašen najboljim sportašem Grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije za 2021. godinu. Naglasio je kako je imao podršku i kluba i reprezentacije te kako im je cilj kvalificirati se na olimpijske igre.

Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza i Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije istaknuo je kako je ovo veliki uspjeh te kako vjeruje da će to biti veliki stimulans kako za Pavela, tako i za ostale sportaše u Gradu Petrinji. Dodao je kako će Petrinjski sportski savez kao i Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ svakako podupirati  pripreme i nagrađivati uspjehe ovako uspješnih sportaša.

Gradonačelnica Komes čestitala je mladom hrvaču naglasivši kako je Grad Petrinja ponosan na ovaj uspjeh koji je još i veći uzmu li se u obzir okolnosti u kojima je trenirao. Naglasila je kako joj je, vidjevši ovakve rezultate, bilo još draže što je hrvačka dvorana bila jedan od prvih obnovljenih sportskih objekata te kako će Grad biti podrška u stvaranju uvjeta za rad petrinjskih sportaša koji polučuju iznimne rezultate.

Čestitkama se pridružio i zamjenik gradonačelnice, Ivan Prskalo koji je naglasio kako dijeli ponos svih Petrinjaca zbog ovakvom velikom uspjehu poručivši kako ovo 5. mjesto za Petrinju ima zlatni sjaj. Naglasio je kako je sport žila kucavica  grada koja pokazuje njegovu životnost i mladost, a mladi petrinjski sportaši  pokazuju kako Petrinja ima svijetlu sportsku budućnost.

Comments are closed.

Close Search Window