Čestitke, Službena Petrinja, Vijesti|

Povodom svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, Grad Petrinja organizirao je prijem za predstavnike Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Petrinje.

Vatrogasce je nakon njihovog defilea kroz grad dočekao Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice te ih prigodno pozdravio.

Istaknuo je kako je prirodni instinkt svakog živog bića strah od vatre, međutim vatrogasci su u stanju  svoj strah ostaviti po strani i riskirati vlastiti život da bi pomogli drugima.

„Zato svi moramo svakog vatrogasca ponaosob cijeniti i velika je čast gradskoj upravi što ste nam došli, što vas možemo pozdraviti, čestitati vam i zahvaliti na svemu što radite i što ste napravili za sve naše građane.“ – kazao je Prskalo.

Svoj ste posao tijekom i nakon potresa odradili na najbolji i najprofesionalniji način.

U ime predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ivana Palaića i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Zvonimira Ljubičića zahvalu na prijemu uputio je Boro Pavičić. Objasnio je kako su predsjednik i zapovjednik službeno odsutni zbog  preuzimanja priznanja u Zagrebu.

Kazao je kako Vatrogasna zajednica Grada Petrinje broji 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava i jednu Javnu vatrogasnu postrojbu te sa 754 djelatnika, odnosno člana pokrivaju 55 sela površine oko 381 tisuća km². Naglasio je da stoje na raspolaganju Gradu kad god je potrebno.

Comments are closed.

Close Search Window