Informacije, Vijesti|

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je u četvrtak, 06. travnja 2021. mjesto Taborište. Projekt izgradnje sportskog i dječjeg igrališta u Taborištu uspješno je završen te je igralište predano gradskom komunalnom poduzeću Komunalac Petrinja d.o.o. na upravljanje. Gradonačelnik je ovom prilikom obišao i radove na uređenju vatrogasnog spremišta u mjestu. Izrazio je zadovoljstvo posjetom te istaknuo Taborište kao primjer dobrog funkcioniranja Vijeća mjesnog odbora. Napomenuo je kako su ključ boljitka ovakvih mjesta projekti koji se mogu aplicirati za europska sredstva te aktivan i organiziran mjesni odbor koji radi za dobrobit svoga mjesta.

“Taborište pokazuje ljudske vrline, organiziranost i prirodnu mukotrpnost i odgovornost prema prostoru u kojem živI. Oni su vrlo dobro organizirani i daju primjer drugim mjesnim odborima i DVD- ima. Ovdje DVD i Vijeće mjesnog odbora nose dio aktivnosti i komuniciraju s gradskom upravom na način da nas guraju i žele projekte. Mi s tim projektima moramo doći zajednički do cilja. Ja im čestitam na njihovoj angažiranosti i na tome što znaju što hoće.“- kazao je gradonačelnik.

Ante Marić, pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu, razvoj i imovinu objasnio je kako je Grad projekt izgradnje dječjeg igralište Taborište kandidirao kao projekt na mjeru 19.2 iz Programa ruralnog razvoja, koju je raspisao LAG Zrinska Gora- Turopolje. Izrazio je zadovoljstvo jer je projekt uspješno proveden i igralište završeno.

„Vrijednost projekta je 430 tisuća kn. Financiran je 90% sredstvima Europske unije i 10 % iz nacionalnih sredstava. Vidimo da je igralište napravljeno u skladu sa svim standardima i nadamo se da ćemo još puno takvih igrališta napraviti na ostalim područjima.“- zaključio je pročelnik Marić.

Alen Tišinić, zamjenik predsjednika Vijeća mjesnog odbora Taborište zahvalio je gradonačelniku i njegovom timu na suradnji u realizaciji izgradnje igrališta. Istaknuo je kako igralište puno znači za revitalizaciju mjesta te dodao kako se nada i daljnjoj suradnji s gradom i u vezi drugih projekata.Ivan Palaić, predsjednik DVD-a Taborište ovom je prigodom istaknuo:

„Čast i zadovoljstvo mi je što je gradonačelnik došao zajedno sa svojim suradnicom posjetit gradilište jer se ove godine dosta uložilo u Taborište i vatrogastvo, gdje je sudjelovao Mjesni odbor. Radimo sada drugu etapu uređenja vatrogasnog spremišta. Po dogovoru troškovi će biti oko 100.000 kuna da se unutra završi. DVD Taborište broji 126 članova, te oko 40 djece s kojima dosta radimo i idemo na županijska natjecanja te ovo igralište koje se danas otvara, nama će poslužiti za poligon za uvježbavanje djece. U samom Taborištu dosta se napravilo infrastrukture te se ovom prigodom zahvaljujem gradonačelniku i gradu Petrinji što imaju razumijevanja prema Taborištu.“

Comments are closed.

Close Search Window