Događaji, Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

Najveće petrinjsko prigradsko naselje, Mošćenica, obilježila je Dan mjesta i proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Jakova. Proslava je tradicionalno započela odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Počast su uz organizatore, predstavnike mjesnog odbora Mošćenica, odali i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnica Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, gradonačelnica Magdalena Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom, gradski vijećnici, političke stranke, braniteljske udruge i mještani Mošćenice.

Uslijedila je procesija i sveta misa koja je,budući da su na kapeli sv. Jakova počeli radovi obnove, održana na gradilištu preko puta kapele.

Gradonačelnica je Mošćeničanima čestitala njihov dan poželjevši im da ga provedu u zabavi sa svojim obiteljima i prijateljima. Istaknula je kako Grad podržava manifestaciju, ali i nastoji biti na raspolaganju Mjesnom odboru u ostalim potrebama.

Uz predsjednika MO, Darka Lipovca prije same proslave gradonačelnica je obišla i društveni dom na kojem su nedavno završeni radovi uređenja koje je financirao Grad.

Proslava se u večernjim satima nastavila koncertom grupe Leteći odred.

Comments are closed.

Close Search Window