Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

U nedjelju, 26. svibnja 2024. godine u naselju Dragotinci proslavljen je Dan sela, odnosno blagdan Presvetog Trojstva, njihovog nebeskog zaštitnika.

Misno slavlje predvodio je fra Petar Žagar, upravitelj župe sv. Antuna Padovanskog iz Hrvatskog Čuntića, a nakon  mise kod središnjeg križa zapaljene su svijeće u spomen na sve stradale mještane u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu.

Ovom prilikom je organiziran i obilazak novog prostora društvenog doma, tj. kontejnerskog kompleksa koje će mještanima služiti kao prostor za okupljanje i održavanje raznih aktivnosti. Mještanima Dragotinaca u proslavi Dana sela pridružila se i gradonačelnica Magdalena Komes. Ovom im je prilikom čestitala njihov dan, ali i pohvalila njihove aktivnosti i inicijativu.

„Veselim se kada inicijativa dolazi od samog mjesta gdje je nešto potrebno, gdje je potrebna realizacija nekog projekta. Danas je dan sela Dragotinci, Presveto Trojstvo i zapravo smo ujedinili u ovaj dan i proslavu Svetog Trojstva misom koju je predvodio fra Petar Žagar i kojem se zahvaljujemo ovom prilikom, ali isto tako iskoristili smo priliku obići jedan novi objekt u Dragotincima. Nismo na žalost u mogućnosti financijskoj izgraditi mjesni dom koji bi služio okupljanjima i druženju mještana, ali iskoristili smo ono što nam je na raspolaganju, a to su kontejneri koji su ostali prazni nakon iseljenja osoba koje su ostale bez svojih nekretnina u potresu. Iskoristili smo ih upravo da bude objekt u kojem će se okupljati mještani Dragotinaca, ali i drugih ovdašnjih naselja. Inicijativa je krenula iz Dragotinaca i veseli me što su i sami odradili dio posla. Mi smo financijski pomogli, bilo je tu i raznih donacija iz drugih izvora i ovom prilikom se zahvaljujem svima koji pomažu u tom smislu, a mi ćemo i dalje biti na raspolaganju“ – kazala je gradonačelnica.

Comments are closed.

Close Search Window