Događaji, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

Mještani Strašnika proslavili su danas blagdan sv. Vida, svog nebeskog zaštitnika. Organizator proslave ove godine je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Strašnik uz potporu Grada Petrinje. Predsjednik udruge Mato Golubović pojasnio je kako su u goste pozvali prijatelje iz Istre, porečko-pulskog biskupa u miru Ivana Milovana i velečasnog Jordana Rovisa iz župe sv. Mihovila u Žminju koji su prošle godine sa svojim mještanima donirali zvono za kapelu sv. Šimuna i Tadeja u Strašniku. Zahvalio je gostima što su svojim dolaskom uveličali proslavu Dana sela Strašnik.

Proslava je započela prisjećanjem na sve mještane Strašnika stradale u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu za koje su kod središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće, a nastavljena svetom misom ispred kapelice koju je predvodio porečko – pulski biskup u miru Ivan Milovan.

Strašničanima se u proslavi Dana sela pridružila i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je istaknula da je veseli nastavak tradicije i obilježavanja Dana sela. Zahvalila je Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata na organizaciji i gostima iz Istre na dolasku i prijateljstvu.

Nakon svete mise uslijedilo je druženje, a mještane i goste zabavljao je KUD Hrastovička gora.

Comments are closed.

Close Search Window