Informacije, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

Na novoj lokaciji, u Veteranskom centru u Petrinji, a umjesto dosadašnje u prostorima Policijske postaje Petrinja, održana je prva ovogodišnja gradska akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Petrinja.

„Ostvarili smo dobru komunikaciju i suradnju s Veteranskim centrom. Ovo je odličan prostor, ljudi su ga jako dobro prihvatili i jako je dobar odaziv. Obzirom da smo u dosadašnjem prostoru u Policijskoj postaji Petrinja bili ograničeni vremenom i morali smo ovakve akcije održavati tijekom prijepodneva, danas po prvi put imamo akciju u ovom terminu od 12 do 17 sati i vjerujem kako će i zbog toga interes građana biti veći“, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja Ivana Kovačević Škrinjarić.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes zahvalila je petrinjskom Crvenom križu, voditeljici podružnice Veteranskog centra Adrijani Nenadić na ustupanju prostora i pružanju podrške organizatorima akcije, ali i svima koji su došli darivati krv.

„Veseli nas što je ova akcija po prvi put organizirana u Veteranskom centru i u ovim poslijepodnevnim satima. Naravno, svakako se nadamo da ćemo ubuduće za ovakve akcije imati gradski prostor. Raduje me što je ovako veliki odaziv dobrovoljnih darivatelja krvi jer to znači da su Petrinjci osviješteni i svjesni koliko je važno darivati krv i koliko je ona potrebna u zdravstvenom sustavu“, rekla je gradonačelnica Magdalena Komes, još jedanput zahvalivši Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja na organizaciji ove akcije, ali i na svim aktivnostima koje provode tijekom godine. Gradonačelnica je posebno istaknula važnost prijave petrinjskog Crvenog križa na projekt „Zaželi“ kroz koji bi mogao biti zaposlen veći broj teže zapošljivih osoba.

Suradnja Gradskog društva Crvenog križa Petrinja i Veteranskog centra Petrinja bit će nastavljena i dalje, a ravnateljici petrinjskog Crvenog križa i gradonačelnici te svim građanima na dolasku u Veteranski centar zahvalila je v.d. voditeljica podružnice Adrijana Nenadić.

„Uvijek ćemo podržavati ovakve akcije, a ovim putem pozivam hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, civilne žrtve Domovinskog rata i žrtve nasilja iz Domovinskog rata da dođu kod nas u Veteranski centar, informiraju se o našim uslugama i prijave se za korištenje naših usluga. Naravno, svi ostali građani Petrinje, a i šire dobrodošli su u obilazak centra i na osvježenje“, rekla je Nenadić.

Dodajmo kako će i sljedeća gradska akcija dobrovoljnog darivanja krvi biti održana u Veteranskom centru Petrinja.

Comments are closed.

Close Search Window