Kultura, Vijesti|

Mladi amaterski umjetnik Daniel Barukčić u subotu, 05. rujna 2020. godine, je imao svoju prvu samostalnu izložbu koja je bila postavljena na Gradskom kupalištu u Petrinji u šumici, tj. pokraj Jagićevog kioska.

Posjetitelji mogu vidjeti radove rađene akrilikom, akvarelom, kao i radove u drvu i kombinirane tehnike. Pozivu na otvorenje izložbe odazvao se i gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, koji je ovom prigodom istaknuo:

„Naš Daniel napravio je jednu prekrasnu izložbu i sigurno da je pogodio jedno od najljepših mjesta u gradu Petrinji jer ovo je naš dnevni boravak grada u kojem mnogi Petrinjci i mnogi prijatelji grada Petrinje prije svega uživaju. Ovo je jedna simbioza između prirode i umjetnosti. Svaki umjetnik ima neku svoju priliku, svoju viziju, svoju priču koju može kvalitetno sinkronizirati kroz različite boje pa onda napravi jednu predivnu sliku i evo i ta slika ima svaka priču za sebe i to je dio našeg Daniela. Mi kao Grad ćemo nastojati da ovako mlade i ambiciozne umjetnike i podržimo i da im damo novu šansu, još je bolja šansa kada se nađemo svi skupa u prirodi da očuvamo našu prirodu, našu dolinu Kupe. Imamo Zrinsku i Hrastovičku goru i taj dio i svega onoga što možemo ponuditi će biti i jedna grana možemo reći ne samo umjetničkih vrijednosti i prirodnih ljepota nego i svega onoga što bi kroz nadgradnju i turistički standard donijeli i napravili sadržaj za ljubitelje prirode. Hvala ti Daniele što si dio jedne prekrasne priče u prirodi i nadam se da će nam uvijek priroda i dobri ljudi i dragi prijatelji biti dobra inspiracija da budemo svaki dan sve bolji i bolji.“

Daniel je istaknuo da budući da je Gradsko kupalište tijekom ljeta puno života, događaju se brojni događaji, došao je na ideju da baš ovdje postavi svoju prvu izložbu, te dodao:

„Radovi koje vidite iza mene su nastali uglavnom, većina njih u zadnja tri tjedna jer sam se tada odlučio da napravim izložbu tako da je bilo jako kratko vrijeme. Neki od radova su stari, ovi na papirima su uglavnom u zadnja tri tjedna. Uvijek se fokusiram na slobodu izražavanja i to je ono što na kraju i vidimo u svim tim slikama, od tehnike koju koristim, od motiva do te neke ekspresije koju pokušavam prikazati u svim tim slikama i te neke moje ideje i misli postanu ovo sve iza. Uglavnom sam fokusiran na neki realan život, te svoje osjećaje.“

– istaknuo je Daniel te se zahvalio prijateljima i obitelji na pomoći oko pripremanja izložbe kao i gradonačelniku što je došao podržati izložbu. Gradonačelnik je na kraju i osobno kupio jednu od izloženih slika ovog mladog umjetnika. Zanimljivo je da će ova jedinstvena jednodnevna izložba trajati večeras do 21:00h, a kad padne noć djela će promijeniti izgled uz prigodnu rasvjetu, stoga prošetajte do kupališta i pogledajte djela mladog petrinjskog umjetnika.

Comments are closed.

Close Search Window