Informacije, Radovi, Službena Petrinja, Vijesti|

Gradonačelnica Magdalena Komes obišla je s Ivanom Begićem, pročelnikom UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti i voditeljem operacije Hrvojem Pisarićem klizišta na području grada koja se saniraju nakon potresa.

Podsjetimo, Grad Petrinja je na poziv  „Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla” u sklopu Fonda solidarnosti za sanaciju prijavio sedam klizišta. Neka od njih su zbog neposredne blizine stambenih objekata predstavljala veliku opasnost  za iste.

Gradonačelnica je sa suradnicima obišla dva klizišta u Ulici vinogradi VI koja su završena te su u fazi pripreme za tehnički pregled dok je  na klizištu u Ulici Vinogradi preostalo samo izvođenje asfaltnog zastora kolnika. Klizište u Voćarskoj ulici u fazi je izvedbe kamene potporne konstrukcije, a gradonačelnica je gradilište zatekla u punom jeku radova. Istaknula je kako kako je zadovoljna dinamikom radova te je vrlo izgledno da će sanacija klizišta biti gotova do roka, tj. do 30 lipnja 2023. kako bi se povukla sva sredstva koja su na raspolaganju za tu svrhu.

Ukupna vrijednost operacije sanacije klizišta je 759.638,99 eura.

Comments are closed.

Close Search Window