Događaji, Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U Petrinji je na novouređenom multifunkcionalnom igralištu uz rijeku Petrinjčicu 1. lipnja 2023. održana Javna kampanja promoviranja pristupačnosti javnim površinama te službeno otvorenje igrališta povodom Dana sporta.

U svečanom programu je sudjelovalo nekoliko odgojno-obrazovnih skupina Dječjeg vrtića Petrinjčica, učenici  područne škole Češko Selo (OŠ M. Lovraka,),  učenici s teškoćama u razvoju  Osnovne škole D. Tadijanovića te Košarkaški klub Petrinja.

Izgradnja multifunkcionalnog igrališta dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje. Ugovor o sufinanciranju projekta sa Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU potpisan je 04.08.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.999.999,42 kuna od čega je 4.249.999,50 kuna financirano iz europskih fondova.

Gradonačelnica se ovom prilikom obratila prisutnima istaknuvši kako je i kao gradonačelnica i kao roditelj ponosna i zadovoljna zbog ovog uspješno okončanog projekta iako je potrajalo malo duže nego što je očekivano. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u izgradnji i uređenju ovog igrališta te poručila svim Petrinjcima da uživaju u ovom igralištu, ali i da ga čuvaju.

Comments are closed.

Close Search Window