Informacije, Vijesti|

 „Smiješak za sve“, zagrebačka udruga za promicanje potreba djece, mladih i odraslih s posebnim potrebama otvorila je knjižnicu u kontejnerskom naselju na Sajmištu. Knjižnica je podignuta zahvaljujući donacijama njezinih volontera, partnera i tvrtki.

Marijana Jergović, predsjednica udruge  kazala je kako se ideja javila odmah nakon potresa.

„Tete pričalice se možda ne mogu penjati po krovovima, ali mogu donijeti život i radost.  Mi smo odlučili doći čovjeku u centar novog života, donijeti im čovjeka, radost, knjige i ono što su možda izgubili kad su izgubili svoje domove, a to je onaj kontakt s ljudima i ljudska toplina.“

Poručila je da na ovaj način žele doprinijeti obnovi duha i duše pogođenog stanovništva.

Otvorenju Smješkove knjižnice prisustvovao je Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo društvenim događajima kojih u Petrinji, unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, ne nedostaje:

„Nažalost Petrinja, ranjeni grad, brine prije svega za osnovnu egzistenciju i nekako su nam ove lijepe stvari izašle iz fokusa. Međutim događa se ipak jedna nadgradnja u gradu, dosta je sportskih, kulturnih i društvenih događaja. Petrinja ima razvijen duhovni život i kao da je kulturna arterija ojačala pa u svakom pogledu buja život. Ponosan sam na to, a doći će i vrijeme kada će Grad moći puno više pomagati i davati potporu ovakvim događajima. To je pravi život kakvog Petrinjci, koji su dosad jako puno propatili u svojoj povijesti, zaslužuju.“

Smješkova knjižnica bit će otvorena od ponedjeljka do petka od 17 do 18:30, a djeca će u njoj moći razgovarati, igrati se, čitati, pisati zadaću ili lektiru s volonterima koji će biti na raspolaganju.

Comments are closed.

Close Search Window