Događaji, Sport, Vijesti|

Na Gradskom stadionu NK Mladost  održane su danas Sportske igre mladih. Sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta ove godine održavaju se jubilarni 25. puta. Cilj igara je pružiti djeci i mladima alternativu svim negativnim činiteljima današnjice. Kroz sport, druženje i edukaciju potiče se izgradnja zdravih životnih navika kod djece i mladih te odgovornost prema sebi i društvu. U sklopu natjecanja održani su turniri u graničaru i atletici, a male natjecatelje pozdravio je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje poručivši kako djeca , ali i organizatori danas daju poruku ljubavi  prema aktivnom životu.

“ Želim da vam danas grad Petrinja bude ugodan dom, to je grad koji je uvijek  grad tradicije, kulture i sporta, ali naše najveće bogatstvo su djeca, zato smo i postali  grad prijatelj djece.“- kazao je gradonačelnik poručivši djeci da slušaju svoje mame, tate i učiteljice te sreću u natjecanju.”

Tihana Butorac, predstavnica Plazma sportskih igara mladih kazala je sudionicima da ih očekuje dan pun natjecanja i navijanja napomenuvši kako će oni danas najspretniji ići u državnu završnicu igara koja će se u srpnja održati u Splitu, ali naglasila je kako su svi koji sudjeluju već pobjednici.

Comments are closed.

Close Search Window