Službena Petrinja, Vijesti|

Svečano otvorenje obnovljene zgrade Šumarije Petrinja, na adresi Artura Turkulina 32, održano je danas, a svečanom otvorenju, uz brojne uvažene goste, prisustvovala je i saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes.

Upravna zgrada Šumarije teško je oštećena u potresima u prosincu 2020. – e godine, te su zaposlenici i poslovi bili izmješteni u prostore Uprave šuma podružnice Sisak. Hrvatske šume obnovile su zgradu vlastitim sredstvima.

Gradonačelnica Komes ovom prigodom je istaknula kako je svjesna važnosti povratka institucija u grad, te dodala:

“Nakon Domovinskog rata nastojali smo, i uspjeli smo vratiti brojne institucije, međutim u ovoj katastrofi koja nas je zadesila veliki je problem što su brojne institucije ostale bez svojih objekata, bez građevina. Suradnjom svih ovdje nazočnih, i Vlade Republike Hrvatske, moramo se zaista boriti da sve te građevine obnovimo i vratimo zaposlenike u te objekte, ali isto tako i da radimo na obnovi domova kako bi te institucije zapravo imale za koga raditi. Zahvaljujem se Hrvatskim šumama na čitavom doprinosu na području Grada Petrinje, od usluga koje pružaju našim Petrinjcima, ali naravno i na donacijama koje su uslijedile i nakon potresa, čitavo ovo vrijeme, na samo građanima nego i na pomoći Gradu Petrinji. Zahvaljujem se u ime svih Petrinjaca i vjerujem da ćemo i druge institucije, bitne za sam grad, izgraditi i zadržati naše Petrinjce i vratiti sve one koji su otišli. Hrvatske šume bitan su faktor, ne samo zbog gospodarstva, nego zapravo to gospodarenje povlači za sobom čitav niz drugih sektora na području grada, od poljoprivrede do turizma. Grad Petrinja također u mnogim projektima surađuje s Hrvatskim šumama, vjerujem da će realizacija tih projekata poboljšati kvalitetu života u Petrinji i nadam se i vjerujem i u buduću suradnju i zahvaljujem na svemu do sada učinjenom.“

– istaknula je gradonačelnica Komes.

Voditelj Uprave šuma podružnica Sisak, Vlatko Petrović, poručio je kako mu je velika čast i zadovoljstvo danas ponovno biti prisutan u zgradi Šumarije koja je znatno oštećena tijekom potresa, 29. prosinca 2020. godine:

„Zbog oštećenja bili smo prisiljeni djelatnost Šumarije privremeno premjestiti u Upravnu zgradu u Sisku, ali smo bili istovremeno nesretni što su građani Petrinje i okolnih mjesta morali, zbog obavljanja djelatnosti šumarije, putovati dodatnih 15 kilometara.“

– istaknuo je Petrović.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, pojasnio je kako je misija i cilj što bolje i što kvalitetnije gospodariti državnim šumama, sačuvati ih i povećati im vrijednost za buduće naraštaje. Također je dodao kako je 165 godina djelovanja pokazatelj koliko je Šumarija u Petrinji važna.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, istaknuo je čin solidarnosti i velikih djela koje su Hrvatske šume učinile, a posebice u vrijeme kriznih situacija i otežanih uvjeta.

Obnovljenu zgradu Šumarije službeno je otvorio župan Sisačko-moslavačke županije, Ivan Celjak.

Comments are closed.

Close Search Window