Događaji, Kultura, Vijesti|

Gradonačelnik Darinko Dumbović, u subotu, 27. lipnja 2020. godine, sudjelovao je na svečanosti inauguracije novog klavira Steinway & Sons koji će krasiti POU Hrvatski dom.

Koncert je održan u Maloj dvorani Hrvatskog doma, a program su izveli: Đuro Tikvica, Dalibor Cikojević, Ruben Dalibaltayan, Lovre Marušić i Karlo Ivančić. Najveće iznenađenje bio je nastup mladog Andreja Vukovića učenika 2.razreda Glazbene škole Fran Lhotka odsjek Petrinja kome je Karlo Ivančić profesor.

Cijeli event je održan pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbović koji je ovom prilikom naglasio;

“Sretan sam što smo se skupili na jedan tako značajan događaj za naš kulturni život , koji inače krasi grad Petrinju. Petrinja je bila i ostala grad kulture i tradicionalne vrijednosti, Petrinja kroz svoju povijest bez razlike što je prolazila uvijek je imala pjesmu, glazbu i glazbeni karakter koji ju je uvijek krasio. Obilježili smo sve to preko ljudi , tu su generacije , pojedinci , a značaj je nemjerljiv. Petrinja s ovim glazbalom dobiva jednu točku na i , ono što je falilo našem hrvatskom domu. Mi se pridružujemo gradovima koji imaju muzički standard i kulturu , a prije svega ljude i publiku koja je i danas ovdje bez obzira na koronu. Sve je to zato što radimo sa srcem”

– naglasio je na naposljetku Dumbović te zahvalio svima na sudjelovanju i na izuzetno glazbenom doživljaju u kojem smo uživali.

Comments are closed.

Close Search Window