Radovi, Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

Dječje i sportsko igralište u Vatrogasnoj ulici danas, 10. rujna 2020. svečano je i uz puno dječjeg veselja otvorio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

Kako je istaknuo gradonačelnik, ovo je primjer jedne dobre priče u kojoj Grad usmjerava i europski i vlastiti novac u nadgradnju života u našem gradu.

“Kad otvorimo jedno ovakvo igralište, onda vidimo koliko se djeca raduju i koliko im ovako nešto treba. Naravno da se postavlja i pitanje zašto nismo ranije to napravili, ali ja moram istaknuti da smo imali dosta imovinskih problema, tu su bile derutne i zapuštene barake u kojima su ljudi živjeli u nemogućim uvjetima. I to smo trebali riješiti, za neke smo osigurati stambeno pitanje, neke smo isplatili, tu je i procedura prostornog planiranja. Zahvaljujem se i gradskim vijećnicima koji su donosili odluku i svima ostalima koji su bili dio ovog projekta.”

– istaknuo je gradonačelnik te dodao kako ovo nije jedino novoizgrađeno igralište te da će uskoro i igralište u Dumačama i Taborištu biti gotovo. Dodatni razlog za sreću prisutnoj djeci bili su i dresovi koje je im Gradonačelnik podijelio. Projekt izgradnje ovog igrališta vrijedan je 1.600.000 kuna, a realiziran je uz financijski doprinos Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 168.000 kuna temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini.

Comments are closed.

Close Search Window