Događaji, Informiranje, Vijesti|

Zagrebački ured TIKA –e, Turske agencija za suradnju i koordinaciju predao je danas, 3. svibnja 2021. donaciju od 200 prehrambenih paketa povodom projekta „Donacija Ramazanskih humanitarnih paketa“ koje TIKA želi proslijediti potrebitima u Hrvatskoj tijekom mjeseca Ramazana te postojeće krize s korona virusom. Donaciju je predala Sedef Bulut, Koordinatorica programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu, a koju je dočekao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje te se ovim putem zahvalio što su pomogli Gradu Petrinji:

„Ovdje mogu doći ljudi koji su proživjeli ljudske tragedije, oni kao Turska, koji su imali katastrofu i taj senzibilitet da pomognu drugima. Nakon drugog dana potresa bili su ovdje, te su nas posjetili još u par navrata gdje nam od tad u kontinuitetu pomažu. Dobili smo tople deke, kontejnere koji su došli iz države Turske, gdje smo jednim naporom došli u kontakt i u nemogućim uvjetima. Hvala im što konstantno dolaze. Veselimo se svakoj donaciji jer znamo da je od srca te znamo da ćemo svi skupa zajednički iskreno i prijateljski otvoriti suradnju poslije svega što moramo obnoviti. Njihova iskustva možemo prenijeti kod nas, ali za njihovu pomoć možemo se samo zahvaliti. Imate jedno veliko srce, Petrinja je mali grad, ali isto tako velikog srca i drago nam je da vas možemo svaki put s veseljem dočekati.“

Sedef Bulut, Koordinatorica programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu ovim putem je izjavila:

“Bili smo ovdje odmah nakon potresa, ali povod današnjeg dolaska je u drugačijem ozračju zbog Ramazana. Mi kao „TIKA“ u ovom trenutku provodimo program koji se realizira diljem svijeta, u 87 zemalja. Pokušavamo prenijeti naše vrijednosti, ne vjerske, nego kulturalne. Naša kultura sadrži običaj dijeljenja i zajedništva u sklopu kojeg dijelimo hranu i naš stol, sve što imamo, s našim susjedima i prijateljima i zato smo danas ovdje. Ovaj program provodimo u Zagrebu, Glini, Petrinji, Sisku, Slatini, a u petak smo bili i u Vojniću. Podijelit ćemo 1700 paketa hrane u svim tim mjestima, što je oko 32 tone hrane. Petrinju smo izabrali i zbog toga što ju je pogodio potres. Već smo s našim prijateljima bili ovdje. Sada smo ponovno došli. Darivanjem, posebice u ovo vrijeme Ramazana pokušavamo razumjeti ljude oko nas koji su u potrebi, koji su možda gladni i mi im donosimo hranu i pozivamo ih za naš stol, zbog čega smo danas i ovdje. Sretni smo što možemo podijeliti vrijednosti naše kulture s vama.”

U ime Grada Petrinje, donaciju je primio gradonačelnik Darinko Dumbović.

Comments are closed.

Close Search Window