Službena Petrinja, Vijesti|

U Centru novog života u Petrinji Zavod za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije organizirao je danas, 12. rujna 2022. godine, u vremenu od 9 do 11 sati, akciju docjepljivanja varijantnim cjepivom prethodno potpuno cijepljenih osoba protiv zarazne bolesti COVID-19.

Navedenu akciju, u ime Grada Petrinje i gradonačelnice Magdalene Komes, podržao je zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje, Ivan Prskalo:

„Grad Petrinja će uvijek ovakve javnozdravstvene projekte pomagati jer zdravlje je najvažnije. Sjećate se da smo imali veliki potres koji se dogodio upravo u jeku epidemije COVID -a 19 i to je izazvalo brojne probleme u obrazovanju, na radnim mjestima i samo zahvaljujući dobrim intervencijama države veće štete su na neki način  spriječene. Nažalost, mnogo je ljudi umrlo nepotrebno ali se tako dogodilo i stvarno bi bio veliki grijeh ne iskoristiti mogućnost ovog cijepljenja pa i docjepljivanja da se spasi barem jedan ljudski život više. Grad Petrinja zahvaljuje Zavodu za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije, doktoru Brkiću i njegovim djelatnicima. Čast mi je da je Petrinja jedan od prvih punktova koji je počeo raditi s novom varijantom cjepiva koje će sigurno pomoći. Ja sam uvijek za znanost i struku i slažem se s tim tako da sve druge priče su politikanske i odvraćaju ljude od onog što im može spasiti život.“

– zaključio je Prskalo.

O kakvom cijepljenju je riječ pojasnio je Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije:

„Ovo je docjepljivanje protiv zarazne bolesti COVID-19, radi se o varijantnom cjepivu omikron BA.1. Zavod za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije zaprimio je prošli tjedan 11 520 doza ovog cjepiva, do sada smo dobili 226 640 doza cjepiva  protiv zarazne bolesti COVID – 19. Procijepljenost je oko 70 posto i možemo kazati da je to zadovoljavajuće. Zahvalio bih se Gradu Petrinji, na čelu s gradonačelnicom, gospođom  Komes, na pomoći koju nam daju u procjepljivanju stanovnika Grada Petrinje. Danas u cijeloj Hrvatskoj počinje docjepljivanje protiv zarazne bolesti COVID – 19, otvorena su prva tri punkta, a to su Sisak, Petrinja i Kutina, Petrinja je među prvima i to mi je drago. Gradonačelnica Komes osigurala nam je cjepni prostor u Centru novog života i tu ćemo stalno provoditi jednom tjedno docjepljivanje protiv ove zarazne bolesti.“

– istaknuo je Brkić, te dodao da se docjepljivanje preporučuje osobama starijim od 60 godina, osobama koje su imunokompromitirane ili koje su životno ugrožene zbog bolesti koja im ruši imuni odgovor.

Cijepljenje se provodi svakodnevno u vremenu od 8 do 18 sati u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Sisku, a sljedeća akcija u Petrinji bit će održana idućeg ponedjeljka na Sajmištu u Centru novog života.

Na raspolaganju su cjepiva Pfizer i Moderna.

Comments are closed.

Close Search Window