Službena Petrinja, Vijesti|

ADRA – adventistička agencija za pomoć i razvoj nakon dvije godine djelovanja na potresom pogođenom području obnovila je svoj terenski ured i volonterski centar u Donjoj Mlinogi, te ga danas, 06. prosinca 2022. godine, svečano otvorila.

Koja je svrha ovog Volonterskog centra pojasnila je Slavica Marčeta, direktorica ADRA-e Hrvatska:

„Ovaj Volonterski centar služi, mi bi rekli volonterima prije svega, ali volonteri ne služe sami sebi, oni služe ovim ljudima. Tako da je ovaj Centar, prije svega, napravljen za sve ljude koji su u potrebi, za sve vas, tako da kada god vas nanese put uvijek ste dobro došli, kada god trebate ove prostore za bilo koje od vaših aktivnosti, od smještaja, radionica i odmora koji nam je nužno potreban i trebate doći negdje iz svojih gužvi, napraviti odmak od poslova, uvijek možete doći u ovaj naš Centar. Isto tako vjerujemo da ćemo u bliskoj budućnosti ugostiti i različite, ne samo naše volontere kroz naše projekte, što se i podrazumijeva, nego isto tako i različite organizacije koje će ovdje provesti nekakav svoj team building, koji će ovdje doći u nekakvo korporativno volonterstvo kako bi pojačali svijest o potrebi služenja u zajednici, a posebice na ovom potresnom području gdje nevolje još nisu stale i gdje još uvijek nam ne miriše „ni smilje, no bosilje“, nego nam je više „drvlje i kamenje“, tako da se nadam da će ovaj Centar zbilja poslužiti svemu tome i da ćemo zajedno moći možda lakše provoditi sve ove naše aktivnosti koje smo do sada radili, a isto tako uvesti i nekakve nove koje su nužne za prostore u kojima jesmo.“

U ime Grada Petrinje na otvorenju je bila Edit Posavec, stručna suradnica za kulturu i probleme mladih u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i imovinu Grada Petrinje:

„Jako mi je drago da je ovaj terenski ured obnovljen, a znamo koje su potrebe ljudi ovdje i kakvo je stanje, mi to najbolje znamo, i ovo je jako važan korak prema boljem i prema nastavku svih tih humanitarnih aktivnosti. Prostor je prekrasan i drago nam je da ćete nastaviti sa svojim aktivnostima koje ste i do sada provodili na pomoć svim ovim ljudima ovdje i svima koji ovdje budu željeli doći.“

Na dosadašnjoj suradnji zahvalila se i Tatjana Vlašić, zamjenica pučke pravobraniteljice, te je naglasila kako im je ona s koordinacijom humanitaraca bila i ostaje iznimno važna za naredno razdoblje, a podržat će ih u budućem radu.

Nakon svečanog otvorenja Centra održana je edukacija o kriznom volontiranju i menadžmentu volontera kao dio ESF projekta za jačanje pripravnosti lokalne zajednice u odgovoru na krize.

Comments are closed.

Close Search Window