Informacije, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

U Ekološkom centru „Vrata Zrinske gore“ u Prnjavoru Čuntićkom danas je, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, organiziran Dan otvorenih vrata kako bi se svi posjetitelji mogli upoznati s radom i sadržajima koje nudi ovaj centar.

Voditeljica Centra Matea Vipotnik rekla je kako je Dan otvorenih vrata organiziran od 10 do 17 sati.

“Došla su nam djeca iz Dječjeg vrtića Petrinjčica, došla su iz Dječjeg vrtića Sisak stari. Ukupno 50 djece! Proveli su dopodne s gospodinom Slavenom Ličinom, koji je na prostoru Ekološkog centra sakrio blago, sanduk pun čokoladica. Nakon toga je Martina Mladenović iz Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije preuzela. Djeca su s njom radila biljni tisak. Pina Žilić iz Osnovne škole Mate Lovraka imat će glazbenu radionicu s djecom, a Ivana Švragulja, također iz Osnovne škole Mate Lovraka, likovnu radionicu, a doći će nam i djeca iz SOS Dječeg sela Lekenik“, rekla je Vipotnik.

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obišla je i saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

“ Jedna lijepa manifestacija, puna potencijala i sadržaja za djecu i mlade, za obitelji i sve one koji su željni novih spoznaja o prirodi, o svemu onomu što područje grada Petrinje posjeduje. Naime, osim one kulturne i povijesne baštine koju imamo, imamo i veliku biološku raznolikost i veseli me što su ovdje danas s nama i profesori vrlo kompetentni za pričanje o svemu što se ovdje može naći. Ono na čemu je ovdje fokus jest Škola u prirodi, a to ćemo svakako poticati i dalje”, rekla je gradonačelnica Komes, naglasivši kako je Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ jedan od projekata financiranih iz fondova EU, u kojem ima još itekako prostora za nadogradnju ponude i sadržaja.

Uz članove Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i SOS Dječjeg sela Lekenik, Danu otvorenih vrata Ekološkog centra odazvali su se i iz Učeničke zadruge Lovreki Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja, Zelena kuća te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije kao i lokalni OPG-ovci koji su predstavili svoje proizvode.

Comments are closed.

Close Search Window