Vijesti, Zanimljivosti|

U Mošćenici je danas svečanim presijecanjem vrpce otvoren obiteljski obrt “Vjekoslav Uvalić kiparstvo” Vjekoslava i Mirne Uvalić. Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je ovom prilikom naglasio da će grad i dalje biti biti dobar partner pogotovo proizvodnim zanimanjima budući da je to ono što Petrinji nedostaje- više ljudi koji imaju svoj cilj, žele biti samostalni i nešto proizvoditi.

“Ovo je ustvari dar kojeg možda ni đakon nije sasvim svjestan. Kada smo prije nekih šest mjeseci vidjeli njegova djela, križni put koji je napravio i tu duhovnost koju on ima i koju kroz svoje ruke i maštu stvara u proizvod.Ono što je za grad naročito bitno jest što u toj kreativnosti on ima cilj, a to je proizvod.

Imati proizvod danas, stvoriti ga svojim rukama, imati svoje radno mjesto i skrbiti o svojoj obitelji- to je nešto što svako društvo mora cijeniti i poštivati i zato sam ja danas došao ovdje. Da cijeloj ovoj obitelji kažem jedno veliko hvala što su se odlučili da rade i da stvaraju. Kao što često volim ponoviti- svako mjesto je lijepo mjesto, a njaljepše je radno mjesto.”

Kako je sam Uvalić rekao ovo je ipak specifično jer nije baš svakidašnja pojava da se u malom gradu otvara obrt za kiparstvo – zanat koji je možemo reći na izdisaju. Ideju je ustvari dobio radeći s djecom u školi, a pokazujući nam svoje dosadašnje radove priznao je da je ima mnoštvo ideja i inspiracije za daljnji rad i vjeruje da će u ovom svom novom djelovanju uspjeti.

“U ovom razvoju i početku najprije zahvaljujem dobrom Bogu koji je dao talent i dar,jer čovjek tome sam ne može ništa učiniti dok to nije volja božja”

– istaknuo je Uvalić.

Također je zahvalio i kolegama koji su mu dali savjete i usmjerenje te gradonačelniku grada Petrinje koji je prepoznao ideju i koji je dao i financijsku potporu.

Comments are closed.

Close Search Window