Događaji, Vijesti, Zanimljivosti|

2. Mladifest u Hrvatskoj u organizaciji zajednice Marijina legija i Sisačke biskupije održava se ove godine od 11.-13. rujna u Petrinji pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“.

Radi se o festivalu koji je pokrenut po uzoru na Mladifest u Međugorju koji se održava već tridesetak godina. Međugorski Mladifest okuplja četrdesetak tisuća mladih iz cijeloga svijeta. Ideja se proširila u više zemalja pa se Mladifest danas održava i diljem svijeta, a od prošle godine i u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem programu sudjeluju Sisački biskup Vlado Košić, međugorski župnik fra. Marinko Šakota, p. Ike Mandurić, brojni predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva, te glazbenik Alan Hržica koji je u subotu, 12. rujna 2020. godine, održao koncert duhovne glazbe u petrinjskom gradskom parku. Koncertu je, zajedno sa suprugom Dubravkom, prisustvovao i gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, koji je ovom prigodom istaknuo:

„Drago mi je da sam u prilici biti ovdje večeras, s ovim mladim ljudima. Petrinja je domaćin ovih trodnevnih susreta mladih okrenutih duhovnosti. Okupljeni mladi ljudi pokazuju svoje zajedništvo, vjeru i ljubav , kroz molitvu i svjedočanstva krščanskog života, uz pjesmu i ples. Večeras smo u prilici u stoljetnom petrinjskom parku prisustvovati koncertu Alana Hržice, predvodnika duhovne glazbe u Hrvatskoj. Vjerujem da će upravo kroz ovo zajedništvo učvrstiti svoju vjeru, podijeliti svoja iskustva i iz Petrinje otići puni dobrih dojmova, prijateljstva i snage da kroz život idu osnaženi vjerom i molitvom.”

– zaključio je gradonačelnik. Drugi po redu hrvatski Mladifest završava sutra kada će katehezu i misno slavlje predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Comments are closed.

Close Search Window