Gradsko vijeće, Informacije, Informiranje, Uncategorized, Vijesti|

Nakon što su oporbeni vijećnici napustili 26. ožujka 2024. godine napustili 29. sjednicu Gradskog vijeća, nastavak sjednice održan je u četvrtak, 4. travnja 2024. godine, a na njoj su usvojene I. izmjene i dopune Proračuna Grada Petrinje za 2024. godinu. Kako je pojasnila pročelnica UO za financije i nabavu, osnovni motiv za izradu rebalansa bilo je donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Petrinje zbog čega je bilo nužno izmijeniti organizacijsku klasifikaciju, što je jedna od zakonskih proračunskih klasifikacija koja prati samu Odluku o ustrojstvu. Vijećnici su prvi rebalans jednoglasno usvojili.

Vijećnici su na sjednici raspravljali i o Odluci o razrješenju i izboru člana Odbora za gospodarstvo i poljoprivredu. Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke – Gradski ogranak Petrinja tražio je izmjenu člana te je umjesto dosadašnjeg Tihomira Bunjana novi član Željko Horvat.

Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke – Gradski ogranak Petrinja također je tražio zamjenu člana Odbora za urbanizam te je umjesto dosadašnjeg Tihomira Bunjana, od sada član spomenutog Odbora Damir Knežić.

Comments are closed.

Close Search Window