Informacije, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

Zajedničkim kićenjem bora brojne vrtićke i osnovnoškolske djece, ali i odraslih, danas, 1. prosinca u Centru novog života na Sajmištu započeo je ovogodišnji program „Adventa u Petrinji“.

Bor je i ove godine darovao Milan Malović, obrtnik iz Donje Budičine, a ukrase su izrađivala djeca sa svojim odgojiteljicama, učiteljicama i učiteljima te roditeljima. Kićenje bora u Centru novog života na Sajmištu već tradicionalno organiziraju Poslovne zone d.o.o., uz potporu Komunalca Petrinja.

Smijeh, igra i veselje naše dječice, šareni ukrasi i slatkiši zavladali su danas Centrom novog života i označili početak najljepšeg razdoblja u godini.

Mališanima se u kićenju bora pridružila i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes sa suradnicima.

„Najviše nas veseli kada vidimo tu sreću i radost naših najmlađih i najljepše je kada u društvu s njima ulazimo u razdoblje Došašća, u razdoblje kada iščekujemo Isusovo rođenje. Ovdje smo već tradicionalno u ovom našem privremenom centru grada i danas smo ovdje zajedno ukrasili bor koji nam je darovan, zasladili se bombonima i vjerujem kako je pred nama jedno lijepo razdoblje i veselimo se svim narednim događanjima u sklopu ovogodišnjeg programa Adventa“, rekla je gradonačelnica Komes.

Ono što nas očekuje u nedjelju, 3. prosinca je paljenje prve adventske svijeće nakon svete mise u 09:00 sati u Župnoj crkvi svetog Lovre.

Podsjetimo, program Adventa u Petrinji ove godine odvija se pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje, Poslovnih zona d.o.o. i POU Hrvatski dom Petrinja.   

Comments are closed.

Close Search Window