Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U bugarskom gradu Tryvani od 25. do 28. svibnja 2023. održana je manifestacija Slavejkovi dani na kojoj je kao predstavnik Grada Petrinje sudjelovao zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo.

Gradonačelnica  je upućujući predstavnika u Tryavnu odlučila oživjeti tradiciju prijateljstva između ova dva grada koja je u proteklim godina zastala. Ovi dani i susreti su prigoda uspostavljanja različitih oblika suradnje što se i tijekom posjeta potvrdilo. Sudjelovanjem u programu „Slavejkovih dana“ realiziran je niz spontanih ili službenih susreta s potpredsjednicom Bugarske Ilianom Lotovom,  Kristinom Sidorovom, načelnicom oblasti, domaćicom, gradonačelnicom Tryvane Silviom Krastevom, njenim zamjenikom Marinom Marinovom, predsjednikom Gradskog vijeća Stefanom Petrovom, Gretom Tsanevom, Evelinom Koevim, kolegama iz Vinice (Sjeverna Makedonije) te ostalim sudionicima iz Poljske.

O sudjelovanju na manifestaciji i posjeti Tryvani zamjenik Prskalo kazao je: „Obitelj je bogata svojim članovima, grad je bogat svojim građanima, ali i prijateljima koji su uvijek spremni pružiti ruku, a domovina je bogata svima njima. Ovaj susret se dogodio uoči Dana državnosti naše Domovine, kojom se, s obzirom na međunarodni status, možemo ponositi, a ovi susreti i odnos prema Petrinji to može samo potvrditi. Volio bih da se barem na trenutak naši građani osjećaju ponosni zbog pripadanja našoj Petrinji i našoj Hrvatskoj kao što sam se ja osjećao i svakako naša gradonačelnica koju sam s ponosom predstavljao u Bugarskoj Tryavni. Odlučili smo ne stati na ovome, već tu suradnju proširiti koliko god je moguće sa svim sudionicima ovih događanja, jednostavno zato što nemamo pravo na površnost, niti u jednom dijelu naše misije, što smo već pokazali, posebice velikom energijom i marom naše gradonačelnice Magdalene Komes i svih gradskih službi, a što se svakim danom potvrđuje i što je svakim danom vidljivije.“ 

Comments are closed.

Close Search Window