Događaji, Informiranje, Vijesti|

Nakon završenih radova u sklopu projekta Aglomeracije u Petrinji, započelo je asfaltiranje Ulice Katarine Zrinski u Petrinji te ostalih ulica gdje je do sada bilo otežano ili onemogućeno prometovanje.

Direktor petrinjskog poduzeća Privreda, Miodrag Čavić je istaknuo kako s asfaltiranjima nakon obavljenog projekta Aglomeracija idu dalje, a samo su u protekla dva tjedna asfaltirali do šest tisuća kvadrata.

„Ovdje je isto jedan dio tih radova završen sa više od 220 metara vodovoda, 330 metara kanalizacije i sada se tu radi o završnim radovima koje smo obavili, to je asfaltiranje od 350 metar ove ulice, više od 2000 kvadrata. Tu je i nogostup, 500 kvadrata, spoj na Srnakovu. Sada možemo reći, obzirom je ovdje dosta prometno, da imamo jednu ulicu koja će u potpunosti biti riješena za taj dio prometa koji je preusmjeren prema ovom dijelu Radićeve i prema Hrvatskoj Kostajnici tako da smo zadovoljni“, rekao je Čavić.

Radove je obišao gradonačelnik Darinko Dumbović i pri tome rekao:

„ Danas smo na mjestu u kojem pokušavamo napravit sve od sebe kako bi ispravili nešto što nas je u kontinuitetu smetalo, pogotovo sve prolaznike koje prolaze kroz grad. Danas je komunikacija najveći problem, kada vidimo što imamo u Aglomeraciji, još par cesta da ih napravimo.Komunikacija je problem kroz s Hrvatske ceste, kroz Županijske ceste i sa tim cestama imat ćemo dugo problema jer Petrinja postaje jedno ogromno gradilište, kada su u pitanju svi objekti, ne samo koji se ruše, nego svi stambeni objekti koji se budu gradili. Ulica Katarine Zrinske je ostavila iza sebe trag mnogih nezadovoljstva i jedino se mogu ispričati ljudima i reći koliko smo mogli više napravit, a naša komunalna poduzeća Komunalac i Privreda i svi ostali koji radi na ovome projektu dali sve od sebe kako bi ovaj pravac bio siguran. Nećemo stati na tome, idemo dalje i mislim da kroz dobre projekte koje moramo iskomunicirati s Europskom unijom. Mnoge su ulice završene i u trećoj gradskoj četvrti te ćemo nastojati da u četvrtoj gradskoj četvrti riješimo par ulica koje su nam izuzetno važne. U centru grada važna nam je Reljkovićeva, ali prvo moramo riješiti Gajevu ulicu.“

Comments are closed.

Close Search Window