Događaji, Informiranje, Službena Petrinja, Vijesti|

Na Trgu Matice hrvatske u Petrinji danas je započeo treći po redu Petrinjski ulični festival, PUF koji je ove godine spojen s Banovina gastro festom. Organizatori su Turistička zajednica Grada Petrinje i Udruženje obrtnika Petrinja, Glina, Topusko.

Festival je otvorila gradonačelnica Magdalena Komes istaknuvši: „Veseli me što je što smo ove godine organizirali „dva u jedan“ festival, dakle našu manifestaciju Petrinjski ulični festival i Banovina gastro fest koji su se sjajno uklopili u jednu jedinstvenu priču na odličnoj lokaciji uz zelenilo, uz glazbu i uz bogatstvo raznih sadržaja za sve, od najmlađih do najstarijih.“

Gradonačelnica je zahvalila Turističkoj zajednici Grada Petrinje i Udruženju obrtnika Petrinja, Glina, Topusko na organizaciji manifestacije s bogatim programom za sve uzraste, ali i obrtnicima iz raznih krajeva Hrvatske koji su danas došli u Petrinju i koji će ponuditi našim sugrađanima bogatstvo okusa cijele Hrvatske. Također je pozvala sve Petrinjke i Petrinjce, a i susjedne gradove da ovaj vikend posjete Petrinju i odlično se zabave.

O bogatom programu više je kazala direktorica TZGP Kristina Suppe također pojasnivši kako su ove godine spojena dva festivala. Pojasnila je kako je Petrinjski ulični festival namijenjen prije svega našim najmlađim sugrađanima budući da se primijetio dobar odaziv obitelji s djecom nižeg uzrasta na različite manifestacije. Osim bogatog programa za djecu , sve okupljene dočekala je i ugostiteljska i gastronomska ponuda kao i štandovi naših OPG-ovaca. Direktorica je dodala kako će se uz mnogobrojne aktivnosti PUF-a, u sklopu Banovina gastro festivala danas puno kuhati, a ponuđene delicije posjetitelji će moći kušati uz simboličnu donaciju. Naime, festival ima i humanitarnu notu te su tako prikupljena sredstva namijenjena Društvu Naša djeca Petrinja.

Predsjednica  Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko Snježana Prpić pojasnila je kako na ovom, trećem po redu Gastro festu Banovina sudjeluje 21 udruženje iz različitih dijelova Hrvatske koji će pripremati tradicionalna jela njihovog kraja. Istaknula je jednu novinu na ovogodišnjem festivalu. Naime, pojasnila je kako su organizirali jedan štand na kojem će strani radnici koji su trenutno na radu u Petrinji ponuditi specijalitete iz svojih krajeva.

Vlatka Pavičić Šimić, predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Petrinja, Glina, Topusko kazala je kako je ceh pripremio vrijedne tombole te pozvala građane na sudjelovanje jer su sredstva namijenjena Društvu Naša djeca Petrinja.

Comments are closed.

Close Search Window