Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije na prostoru Inkluzivne farme u Hrastovici  održala je u petak, 3. lipnja 2022.,  završnu konferenciju projekta Inkluzivna farma- Temelj samostalnog života. Cilj ovog  projekta je kroz opremanje Inkluzivne farme te razvoj i unaprjeđenje nove socijalne usluge Inkluzivne farme poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete osoba s invaliditetom, djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Na taj se način doprinosi  sprječavanju institucionalizacije budući da se kroz radionice uzgoja povrća, bobičastog voća i aromatičnog bilja te domaćinstva, koje su dio projekta, poboljšava kvaliteta života i socijalna uključenost osoba s invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

Grad Petrinja partner je Udruzi u provedbi ovog projekta, a završnoj konferenciji pridružila se i gradonačelnica Komes koja je ovom prilikom čestitala svima koji su sudjelovali u ovom projektu i imaju viziju kako pomoći osobama s teškoćama u razvoju te na taj način stvaraju i razvijaju nove usluge u našoj zajednici.

„Iznimna mi je čast biti danas ovdje među vama, hrabrim, upornim i dobrim ljudima koji se borite za kvalitetne i dobre ciljeve kako bismo osobe, a naročito djecu s poteškoćama u razvoju uključili u društvo i time podizali kvalitetu života i razvijali društvo. Grad nastoji, uz sve probleme koje ima, maksimalno pomoći jer želimo da kvaliteta života u gradu za djecu s poteškoćama u razvoju bude bolja ,da se maksimalno uključe u društvu i osjećaju poželjno“ – kazala je gradonačelnica te udruzi poželjela puno uspjeha i u daljnjem radu.

Comments are closed.

Close Search Window