Događaji, Sport, Vijesti|

Na stadionu GSNK Mladost danas je održana županijska završnica Coca Cola Cup-a Sportskih igara mladih (kategorija 2005 M)na kojoj je sudjelovalo 6 momčadi, a najbolji idu na državnu završnicu koja će se održati u Splitu krajem srpnja.

Sudionike natjecanja pozdravio je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje:

Vi pokazujete da je nogomet, mali i veliki, jedna od najljepših sporednih stvari na svijetu.Mi kao Grad nastojimo podržati, ne samo nogomet, nego i sve ostale sportove.Grad Petrinja je grad sporta, imamo mnoge sportaše koji su nas promovirali po cijelom svijetu i zato smo ponosni na njih i na sve naše klubove. Vi ste danas ovdje kao ambasadori svojih gradova i klubova i kao prijatelji sporta i zato ćete danas-sutra biti dobri primjeri i dobri uzori za neke nove generacije.

rekao je Gradonačelnik dodavši kako su svi oni pobjednici jer daju poruku ljubavi prema sportu i zajedništvu koje ono donosi. Cilj sportskih igara je promicanje zdravih stilova života i općeprihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija). Sam koncept koji je baziran na igri, natjecanje stavlja u drugi plan. Igre predstavljaju alternativu stilovima života koji okružuju djecu i mlade (sjedilačkom načinu života, premalom interesu djece i mladih za bavljenje tjelesnom aktivnošću te pretjerana upotreba modernih tehnologija-mobitela i računala).

Comments are closed.

Close Search Window