Informacije, Službena Petrinja, Vijesti|

U Hrvatskoj Kostajnici u ponedjeljak, 10. srpnja 2023. održano je svečano uručivanje ugovora iz Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede te Programa održivog razvoja lokalne zajednice za područje Sisačko-moslavačke županije Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupna vrijednost dodijeljenih Ugovora približno šest milijuna eura. Ugovore su uručili ministrica Marija Vučković te državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić.

Grad Petrinja je na Javni poziv iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za područje Sisačko-moslavačke županije prijavio dva projekta,  „Unapređenje komunalne infrastrukture u Ulici Milana Dujnića“ za koji je odobren iznos od  59.000,00 eura te „Unapređenje komunalne infrastrukture u Ulici Josipa Nemeca“ za koji je odobreno 60.000,00 eura.

Ovom prilikom je državna tajnica Đurić uručila i Ugovore iz Javnog poziva Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini. Cilj ovog programa je povećanje apsorpcije EU sredstava koja su na raspolaganju Republici Hrvatskoj te pridonošenje jačanju konkurentnosti regija i uravnoteženom regionalnom razvoju. Sredstva poziva namijenjena su za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU-a za programsko razdoblje 2014.-2020.

Grad Petrinja na ovaj je Javni poziv prijavio sufinanciranje tri projekta koja su u tijeku za koje je odobreno ukupno 307.597,87 eura (Tržnica u gradu -148.645,47 € , Sportsko-rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu – 79.633,68 € i Grad na Kupi  – 79.318,72 €)

Ministrica Vučković ovom je prilikom istaknula kako Vladi nije cilj obnova jer to nije dovoljno. „Nama je cilj revitalizacija, sveukupni napredak, brzi rast i razvoj SMŽ i tako smo donekle promijenili mjere, programe i potpore koji će se financirati putem strateškog plana vrijednog gotovo 3 milijarde i 800 milijuna eura u idućem programskom razdoblju“, naglasila je ministrica.

Comments are closed.

Close Search Window