Informiranje, Obljetnice, Službena Petrinja, Vijesti|

U organizaciji Policijske uprave sisačko-moslavačke, u sklopu petrinjskih rujanskih „Dana sjećanja 1991.-2023.“ obilježena je 34. obljetnica napada na Policijsku postaju Petrinja koji se dogodio 28. rujna 1990. godine.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen ploče na pročelju Policijske postaje, te kratkog prisjećanja događaja iz 1990. godine, u prostoru policijske postaje otkrivena je spomen ploča u čast pripadnicima policije koji su tijekom Domovinskog rata položili svoje živote za slobodu i sigurnost naše Domovine. Spomen ploču izradila je Udruga hrvatskih branitelja policije Petrinja, a otkrili su je članovi obitelji poginulih policajaca.

Obilježavanju je prisustvovala i gradonačelnica Grada Petrinje zajedno sa zamjenikom Ivanom Prskalom i potpredsjednicom Gradskog vijeća Adrijanom Nenadić.

Gradonačelnica je istaknula kako je rujan posebno tužan mjesec za Petrinju:

„Na kraju ovog tužnog rujna za Petrinju obilježavamo obljetnicu još jednog terorističkog, zločinačkog  čina pobunjenih Srba prema hrvatskom narodu koji se odlučio na samostalnost i neovisnost.

Obilježavanje tog događaja i prisjećanje na sve naše poginule policajce, ali i sve hrvatske branitelje i one koji su se borili za našu slobodnu demokratsku hrvatsku državu, i Dani sjećanja općenito tužni su za Petrinju. U ovom mirnodopskom razdoblju sjetimo se i naših današnjih policajaca koji nastavljaju ponosnim stopama svojih prethodnika i zahvalimo im za sve što čine danas za nas i buduće generacije. Ne smijemo zaboraviti heroje Domovinskog rata i moramo uzdignute glave i čista obraza graditi čvrstu i snažnu Republiku Hrvatsku“, zaključila je gradonačelnica.

Načelnik PP Petrinja Robert Ramušćak kazao je kako se prisjećamo teških trenutaka za Petrinju, ali i za policijske službenike i kako to ne smijemo zaboraviti.: „Mislim da je jako bitno da to prenosimo s generacije na generaciju i odajemo pijetet za 12 poginulih hrvatskih redarstvenika koji su se hrabro borili tijekom Domovinskog rata. Prenosimo pozitivne vrijednosti Domovinskog rata i budimo lokalni, pozitivni domoljubi.“

Obilježavanje je završeno svetom misom u župnoj crkvi sv. Lovre.

Comments are closed.

Close Search Window