Događaji, Službena Petrinja, Vijesti|

Od 38 zaprimljenih uzoraka kobasica stručno povjerenstvo ocijenilo je da je najbolja kobasica Dominika Žarkovića iz Petrinje, obznanjeno je danas na službenom proglašenju pobjednika 15. Petrinjske kobasijade koje je održano u Centru novog života uz prigodan glazbeni program i promociju proizvoda tvrtke Gavrilović.

Uz pobjednika Dominika Žarkovića,  drugu nagradu osvojila je kobasica Igora Marijana, dok je treću nagradu osvojila kobasica Igora Žarkovića, u ime kojeg je nagradu preuzela njegova majka.

Pobjednici su osvojili novčane nagrade u iznosu od 500, 400 i 300 eura, te Gavrilović poklon pakete.  

Nagrade i priznanja za najbolje ocijenjene kobasice pobjednicima su uručile gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, te predstavnica tvrtke Gavrilović, Ivana Kaleb.

Gradonačelnica Komes čestitala je pobjednicima pritom istaknuvši:

„Zahvaljujem se proizvođačima kobasica s područja Grada Petrinje što su se odazvali ove godine u znatno većem broju nego prošle godine, a u još znatnije većem broju nego onih prethodnih godina kad nas je malo zaustavio u tom napretku i potres i prije toga korona. Vjerujem da je kvaliteta ovogodišnjih kobasica još bolja nego prošle godine i da će svake godine biti sve bolje i da će odaziv biti sve veći. Vidimo da je interes zaista dobar i zbog toga što je Petrinja zapravo i tradicijom kobasičarski kraj, svi znamo da u našem gradu imamo prvu hrvatsku tvornicu salame. Ove godine smo se i povezali s tvornicom Gavrilović što mi je izuzetno drago da i oni svoje proizvode ovdje promoviraju i nadam se da će se ta suradnja nastaviti i da ćemo imati sve više i sve kvalitetnije proizvode“

– istaknula je gradonačelnica.

Pobjednik 15. Petrinjske kobasijade, Dominik Žarković, istaknuo je da, budući da njegova obitelj ima OPG, kobasice proizvode od vlastitog mesa, te da već nekoliko godina sudjeluju u kobasijadama:

„S obzirom da se naše kobasice ne proizvode u kontroliranim uvjetima onda svake godine ima nekakvih odstupanja, ali mislim da uvijek postižemo dobre rezultate u tome.
Nema nekakve tajne, recept je dobro poznat svima ovdje u Petrinji i okolici i mislim da svi imamo otprilike sličan recept vjerujem da je najvažnije sušenje a za to nemamo nekakav recept koji možemo prenijeti dalje, to ovisi o vanjskim uvjetima jer nisu kontrolirani, ovisi o godini najviše.
Drago mi je da je naša kobasica prepoznata, mi smo svjesni da imamo kvalitetan proizvod i drago mi je da smo dobili potvrdu za to“

– kazao je Žarković.

Comments are closed.

Close Search Window