Stožer civilne zaštite|

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrine preuzeo je dvije i pol tisuće zaštitnih maski koje je za Grad Petrinju izradila tvrtka koja u Petrinji ima krojački pogon. Ovo je prva polovica isporuke maski koje će Grad Petrinja raspodijeliti gradskim ustanovama.

Gradonačelnik Dumbović danas, 19. ožujka 2020. podijelio je maske Petrinjskoj kući zdravlja, poduzeću Komunalac d.o.o. Petrinja i poduzeću Privreda d.o.o. Petrinja. U prostorima Gradske uprave maske su preuzeli i dr. Ivana Malović za Crveni križ Petrinja, dr. Grahovac za Dom zdravlja Petrinja te Zvonimir Ljubičić za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Petrinje.

Gradonačelnik Dumbović i ovom je prilikom naglasio odgovornost Grada i Stožera za omogućavanje adekvatne komunikacije i pomoći skupini koja je najranjivija u ovoj situaciji epidemije koronavirusa.

Upravo zato je dio prve pošiljke maski osigurana za Dom zdravlja i za udruge koje skrbe za starije i nemoćne. Dodao je da sljedeći tjedan očekuje preuzimanje još pet tisuća maski kako bi zadovoljili potrebe svih javnih objekata koje moraju funkcionirati i u ovim uvjetima. Gradonačelnik je još jedanput istaknuo da svi moramo biti odgovorni i disciplinirani.

“Ako ne budemo disciplinirani, imat ćemo problem. Kad vidimo da u Italiji ljudi ne izlaze van , kad vidimo da je jedan Pariz prazan moramo se zapitati koliko ćemo mi svi dati dio sebe da se discipliniramo i povučemo u svoje kuće jer je to jedino ispravno danas.”

– naglasio je Dumbović

Comments are closed.

Close Search Window