Predsjednik Gradskog vijeća

Nenad Radošević

Nenad Radošević, magistar prava iz Petrinje. Rođen je 1976. u Sisku, osnovnu školu završio u Jabukovcu, djetinjstvo proveo u Prnjavoru Čuntićkom. Ugostiteljsku školu pohađao u Opatiji i Sisku, u Zagrebačkom informatičkom centru završio nastavni program poslove primjene osobnih računala, potom za hotelijera – ugostitelja u Zagrebu. Diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zvanje magistar prava.

Autor je zbirke poezije ˝Zvižduk uporna sanjara˝ u izdanju Matice hrvatske.

2008.- 2016. je obnašao dužnost predsjednika Udruge za pomoć i prava obiteljima žrtava kriminala, bio član Vijeća za prevenciju Grada Petrinje.

Od 2007. član Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati. Aktivno se počinje baviti politikom 2015. kada je izabran za predsjednika HNS-a Petrinja, a 2016. za člana Predsjedništva ŽO HNS SMŽ. Član je Središnjeg odbora HNS-a.

2017. godine je izabran u Gradsko vijeće Grada Petrinje s liste koalicije 53nja u srcu iz reda HNS-a. U Gradskom vijeću Grada Petrinje je obnašao dužnost drugog potpredsjednika od lipnja 2017. godine do svibnja 2019. godine, a od lipnja 2019. obnaša dužnost predsjednika.

Član  je Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Petrinje i  Matice hrvatske u Petrinji.

Radi u trgovačkom društvu Komunalac Petrinja d.o.o. na radnom mjestu stručnog savjetnika za pravne poslove.

Potpredsjednici Gradskog vijeća

Miljenko Bušić

Rođen sam 12. lipnja 1969. godine u Sisku. Osnovnu školu završio sam u Petrinji, a srednju školu u Sisku gdje stječem zvanje strojarski tehničar. 1989. godine upisujem Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, smjer brodogradnja.

Svjestan nadolazeće velikosrpske agresije, sa snažnim porivom i željom da branim svoju Domovinu, u ožujku 1991. godine prekidam fakultetsko obrazovanje i dragovoljno se prijavljujem u redovni sastav jedinice za posebne namjene PU Sisak. U lipnju iste godine prelazim u 2. „A“ brigadu, 2. bojnu ZNG RH, na dan njenog osnivanja u Sisku. Nakon godinu i pol dana provedenih na ratištima Gline, Petrinje, Pounja, Komareva, Glinske Poljane i Dubrovačkog zaleđa, vraćam se u PU Sisak gdje u sastavu jedinice za posebne namjene sudjelujem u akcijama „Bljesak“ i „Oluja“. Odlikovan sam Spomenicom Domovinskog rata i medaljama „Bljesak“ i „Oluja“.

2003. godine zbog povrede na radu i smanjene radne sposobnosti iz MUP-RH ulazim u proces za ostvarivanje profesionalne invalidske mirovine te nastavljam rad na pozicijama komercijaliste, komercijalnog direktora i komercijalnog zastupnika u tri privatne tvrtke sve do 2010. godine.

2011. godine aktivno se uključujem u politiku kao jedan od osnivača političke stranke Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) gdje sam izabran na dužnosti člana Glavnog odbora stranke, dopredsjednika Podružnice Sisačko – moslavačke županije  i predsjednika gradskog ogranka Petrinje. 2015. godine, političku aktivnost nastavljam kroz Hrvatsku stranku prava dr. Ante Starčević (HSP AS) na dužnosti dopredsjednika Podružnice Sisačko – moslavačke županije, a od 2016. do kraja 2018. godine na dužnosti predsjednika gradske Podružnice Petrinja.

Član sam Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Oženjen sam i otac dvoje djece.

Poimanje i smisao svog političkog djelovanja mogu sažeti kroz riječi dr. Ante Starčevića:

„Za stalno svaki sin domovine dužan je služiti svojemu narodu primiti svako mesto, koje odgovara njegovoj sposobnosti, i na kojemu može domovini kakovo dobro izkazati. U tom ga ne smi prečiti njegovo makar temeljito osvedočenje, da obstojeći sustav ne valja, ili da se ne slaže s njegovimi načeli.“

Ljubica Sodić

Rođena sam 4. srpnja 1946. godine u Hrastovici, gdje i sada živim.

Udana sam, imam dvije odrasle kćeri i unučad.

Osnovnu školu završila sam u Petrinji, srednju školu u Sisku, a potom Višu upravnu školu u Zagrebu, te stekla zvanje ‘Upravni pravnik’.

Radni staž provela sam u MI ‘Gavrilović’ – u Pogonu poljoprivrede, Kadrovskoj službi te Centru za usmjereno obrazovanje ‘Gavrilović’, a od 1976., nakon spajanja Centra za usmjereno obrazovanje s tadašnjom Gimnazijom Petrinja u jednu ustanovu – Srednju školu Petrinja, do umirovljenja  radila sam na radnom mjestu tajnice Srednje škole.

Članica sam Hrvatske seljačke stranke od 1990. godine, te kroz godine u njenom radu aktivno sudjelujem u ulogama:

 • Predsjednice ogranka
 • Dopredsjednice GO HSS-a Petrinja
 • Članice Županijske organizacije HSS-a

 

Vijećnica sam Gradskog vijeća Petrinja u trećem mandatu, a trenutno vršim dužnost dopredsjednice Gradskog vijeća.

U sklopu vijećničkih mandata sudjelovala sam u radu Odbora Gradskog vijeća, Antikorupcijskog povjerenstva SMŽ, obavljala dužnosti članice Školskih odbora u osnovnoj i srednjoj školi, te bila članica upravnog vijeća i nadzornog odbora.

Dopredsjednica sam Vijeća mjesnog odbora Hrastovica, gdje aktivno radim na razvoju i unapređenju kvalitete života u svojem selu.

Aktivna sam članica PULU ‘Petriart’ Petrinja i HPD ‘Sv. Duh’ Hrastovica.

Gradski vijećnici

 1. Nikola Bartulić
 2. Dragomir Brkić
 3. Inoslav Brkić
 4. Miljenko Bušić
 5. Petar Ćosić
 6. Marina Damjanović
 7. Anton Tadić
 8. Nenad Bužanić
 9. Marija Anušić
 10. Višnja Jerman
 11. Mihael Jurić
 12. Damir Kucek
 13. Zdenko Kelava
 14. Magdalena Komes
 15. Svjetlana Lazić
 16. Miroslav Petračić
 17. Nenad Radošević
 18. Ljubica Sodić
 19. Željko Tonković
 20. Pejo Trgovčević
 21. Anita Begić-Hadžipašić
 22. Mile Zubanović
Close Search Window