Predsjednik Gradskog vijeća

Robert Polanščak

Robert Polanščak rođen je 1976. godine u Sisku, Hrvat je i katolik. Oženjen je i otac dvojice sinova.

Osnovnoškolsko obrazovanje je završio u Petrinji, a srednju školu u Sisku gdje je stekao zvanje Tehničara za elektorenergetiku.

Pripadnik je Hrvatske vojske za vrijeme vojno redarstvene akcije Oluja. Zaposlen je u INA Rafineriji nafte Sisak gdje ima 27 godina radnog staža.

Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1999. godine, a kasnije i Županijskog odbora HDZ-a. Uključen je u rad stranačkog Odbora za promet. Predsjednik je MO Novo Selište u četvrtom mandatu. U proteklim mandatima bio je član Gradskih vijeća gdje je aktivno sudjelovao i predlagao rješenja za komunalnu infrastrukturu i druge bitne aktivnosti za grad Petrinju.

Nakon oslobođenja Petrinje član je Crkvenog odbora za izgradnju sakralnih objekata. Nakon potresa sudjeluje i organizira mnogobrojne volonterske akcije.

Potpredsjednici Gradskog vijeća

Adrijana Nenadić

Adrijana Nenadić rođena je 1983. godine, stanuje u Petrinji s obitelji. Udana je i majka desetogodišnjeg sina. Hrvatice je i katolkinja.

Završila je stručni diplomski studij na Veleučilištu u Karlovcu i stekla zvanje Stručna specijalistica poslovnog upravljanja, struč.spec.oec. (MBA).

U radnom odnosu je punih 17 godina, a trenutno je zaposlena u Sisačko-moslavačkoj županiji, na radnom mjestu Voditeljice odsjeka za protokol i odnose s javnošću.

Od 2017. do kolovoza 2021. godine bila je predsjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji.

Članica je Hrvatske demokratske zajednice od 2003. godine, a do danas je i članica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski te predsjednica Gradskog odbora Zajednice u Gradu Petrinji. Od 2016. godine članica je predsjedništva GO HDZ-a Grada Petrinje, a od 2021. godine i potpredsjednica GO HDZ-a Grada Petrinje. Od 2019. godine sudjeluje u radu Stručnog odbora za nacionalnu sigurnost stranke.

Članica je Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gora od 1989. godine. Sudjelovala je u radu Hrvatskog Caritasa i Hrvatskog crvenog križa te u brojnim volonterskim akcijama socijalnog karaktera, kao i akcijama vezanim uz rad Župe Gora i Župe Sv. Lovre.

Robert Groza

Robert Groza, rođen 1976. godine.
Oženjen, dvoje djece. Živi s obitelji u Petrinji.

Osnovnu i srednju Tehničku školu završio u Sisku.
Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti.

Od 2014. godine  ravnatelj I. osnovne škole Petrinja u Petrinji.
Do 2014. radio kao učitelj u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, OŠ Mato Lovrak Petrinja i u I. osnovnoj školi Petrinja.

Radio i kao vanjski suradnik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na Odsjeku za kroatistiku,  Katedra za metodiku nastave hrvatskoga jezika i književnosti te kao vanjski suradnik na Učiteljskom fakultetu, Odsjek u Petrinji.

Od 2005. godine vlasnik informatičkog poduzeća Proxima informatika d.o.o. koje danas ima 3 poslovnice, u Petrinji, Sisku i Zagrebu, te 7 zaposlenih.

Close Search Window