Događaji, Intervencijski plan, Službena Petrinja, Vijesti|

U prostorijama Policijske postaje Petrinja održana je početna konferencija za provedbu projekta energetske obnove zgrade Policijske postaje Petrinja na kojoj je sudjelovao gradonačelnik Darinko Dumbović. Ukupan vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna od čega EU sufinancira 1,4 milijun kuna projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Gradonačelnik Darinko Dumbović ističe kako je ovaj projekt za Petrinju velika stvar te nastavlja:

„Drago mi je što grad Petrinja prije tri, četiri godine bio prvi grad po energetskoj obnovi javnih objekata i objekata u privatnom vlasništvu. Ovdje se prije svega moramo zahvaliti svim partnerima koji su dali sve od sebe da ovaj projekt zaživi pogotovo ministru Božinoviću koji je obećao da će ova investicija ići u grad Petrinju. Za grad Petrinju i sve ono što je u njoj je izuzetno važno da imamo kapitalne investicije, ali kad donosimo neke višestruke koristi kao što je to pozitivna i dobra energija s kojoj mi ponekad i otvaramo prozore i grijemo Petrinju pa onda ustvari radimo ono što ustvari ne bi trebali raditi a to je da uništavamo ozon od kojega trebamo živjeti. Struka je danas dobro rekla što bi trebali napraviti kako bi imali uštede koje bi dale u svakom domaćinstvu, ali i javnim ustanovama. Grad Petrinja je privatne objekte kroz komunalne doprinose oslobodio blizu 50 milijuna kuna, a javnih zgrada blizu 20 milijuna kuna i kada se svaki ovaj milijun na neki način zida ovdje u gradu Petrinji daje tu sigurnost da možemo biti punopravni članovi EU kako bi zadovoljni sve ostale kriterije. Kao gradonačelnik to mi manje-više više nije nepoznato jer sam član saborskog Odbora za prostorno planiranje i europske fondove zbog toga je ova Kohezija od 2014-2020. dobro došla za ovo područje a mi ćemo kao grad nastojati biti dobri partneri.“

Za kraj se još jednom zahvalio ministru Božinoviću na obećanju i izvršenju svega ovoga što će poslužiti kao sigurnost ne samo zraka nego i ljudi u ovom području.

Načelnik Policijske postaje Petrinja Miroslav Tonec izrazio je veliko zadovoljstvo iz razloga što će njegovi službenici i namještenici imati napokon normalne uvijete rada te ističe kako radovi ne zgradi neće ometati dolazak stranaka te će se organizirati tako da će se dogovoriti da se radi u neradne dane.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Petrinje.
Za više informacija o EU fondovima posjetite stranice  www.strukturnifondovi.hr

Comments are closed.

Close Search Window