Događaji, Intervencijski plan, Radovi, Službena Petrinja, Vijesti|

Danas, 27.03.2018. godine u Maloj vijećnici Grada Petrinje predstavljen je projekt „Izgradnja vidikovca na Hrastovačkoj gori“ (1RP6), KK.08.2.1.06.0001, za čiju je provedbu odobreno 85% nepovratnih sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a 15% sredstava čine drugi nacionalni izvori.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović pohvalio je projektni prijedlog „Izgradnja vidikovca na Hrastovačkoj gori“ (1RP6), koji je prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava trajnog modaliteta: KK.08.2.1.06 Provedba Intervencijskog plana Grada Petrinje te napomenuo da je koordinacija između cijelog tima koji vodi Intervencijski plan i resornih ministarstava na visokoj razini.

Voditeljica projekta Zlata Jajčinović predstavila je projektni tim koji čine Ante Marić (projektni koordinator II), Dragana Vrančić (projektni koordinator I) te Martina Čekić (voditeljica financijskih poslova) te pozdravila kolegice iz UO za EU fondove i razvoj – privr. pročelnicu Edisu Mašinović i Katu Rupčić, višu stručnu suradnicu. Potom je pohvalila višu stručnu suradnicu Katu Rupčić za odlično napisanu prijavu jer je projekt jedan od najbolje ocijenjenih projekata sa ostvarenih 92,5/100 bodova.
Nadalje, voditeljica projekta je istaknula da je prošli tjedan pristigla Odluka o financiranju projektnog prijedloga te da sada slijedi potpisivanje ugovora koji je u izradi i čije potpisivanje ubrzo očekujemo. Nakon potpisivanja ugovora, potrebno je provesti postupak javne nabave. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a za samu izgradnju vidikovca planirano je oko 45 dana. Projekt ima značajnu ulogu za samu lokaciju planinarskog doma jer će obogatiti turističku ponudu i samim time očekuje se veći broj posjetitelja kao i različite skupine posjetitelja.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Petrinje.
Za više informacija o EU fondovima posjetite stranice  www.strukturnifondovi.hr

Comments are closed.

Close Search Window