Intervencijski plan, Službena Petrinja, Vijesti|

Dana 10. svibnja 2018. godine održan je sastanak u Gradu Petrinji kojem su prisustvovali Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Kristina Šimatić, glavna tajnica HAS-a, Dalibor Sanader, profesor TZK-a i članovi Tima koji provode projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ koji je sastavni dio Intervencijskog plana

Tema sastanka je bila uređenje atletskog dijela sportsko – rekreacijske zone u svrhu izrade što kvalitetnijih i mnogobrojnijih sadržaja kako bi se na budućoj zoni mogla odvijati natjecanja na međunarodnoj razini. Također je naglašena potreba za što većim brojem atletskih disciplina uz ostale sportske sadržaje. Lokacija projekta „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ se odnosi na područje u sjeverozapadnom dijelu grada Petrinje.

Cilj projekta je revitalizirati projektno područje koje zahtijeva obnovu infrastrukture i razvoj integriranog sportsko – rekreacijskog sadržaja u svrhu održivog razvoja grada Petrinje. Ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna kuna. Od strane voditelja Tima prezentirano je idejno rješenje projekta „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ koji obuhvaća obuhvaća: Rekonstrukciju sportskog igrališta Gavrilović – nogometno igralište, atletska staza, staza za skok u dalj/skok s motkom, prostor za bacanje kugle, igralište za mali nogomet, igralište za badmiton, igralište za odbojku/odbojku za osobe s invaliditetom, vanjsku teretanu, stolove za stolni tenis, stolove za šah i dječje igralište prilagođeno za djecu s invaliditetom. Multifunkcionalno igralište kod nasipa Petrinjčice – košarkaško igralište, dječje igralište, park, staze za rekreaciju i vanjska pozornica za manifestacije.

Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza istaknuo je kako je ovo vrhunski, multifunkcionalan projekt koji će zasigurno u budućnosti biti i novo okupljalište građana Petrinje, te dodao:

„Ono što je nas posebno zainteresiralo je izgradnja atletske staze, staza koja po svim svojim gabaritima ispunjava sve međunarodne standarde na kojoj se mogu održavati ne samo nacionalna, regionalna, već i međunarodna natjecanja i zaista sam optimist glede svega što smo ovdje danas vidjeli i očekujemo jedan vrhunski kompleks sa atletskim sadržajima. Zna se da oko atletske staze se slažu i sva druga borilišta za druge sportove. Atletska staza nije samo za atletiku ona daje mogućnost svima, da je svi građani koriste, populacija od vrtića do škola, do građana, rekreacije, sportskih klubova, športska natjecanja, ostali klubovi da je koriste za svoje fizičke pripreme tako da možemo očekivati da će Petrinja s realizacijom ovog projekta napraviti jedan veliki i pozitivan iskorak. Hvala još jednom svima koji participiraju u ovom projektu, koji daju svoju energiju, znanje i Hrvatski atletski savez će u okviru svojih mogućnosti pomoći pogotovo u definiranju projekta, u izradi projektne dokumentacije, mada je već dosta napravljeno. Nadamo se kada bude otvaranje da ćemo i kao Savez doprinjeti bar u onom dijelu što se tiče opremanja objekta, da i mi damo jedan konkretan doprinos.“

– zaključio je Veštić.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Petrinje.
Za više informacija o EU fondovima posjetite stranice  www.strukturnifondovi.hr

Comments are closed.

Close Search Window