Intervencijski plan, Vijesti|

U sklopu projekta „Radovi na programu gradnje unapređenja infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece, Grupa IV. Građenje dječjeg igrališta Slatina“, na Slatini u Ulici Predraga Matanovića bb danas je svečano otvoreno novo dječje igralište. Ukupna vrijednost radova na izgradnji igrališta je 381.868,75 kuna, a ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je 40.548.110,38 kuna, od čega je iz EU potpora sufinancirano 34.297.700,07 kuna.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radove je izvela tvrtka Kova d.o.o.. Gradonačelnik Darinko Dumbović uz prisustvo zamjenice Viktorije Kaleb i drugih suradnika, otvorio je igralište simboličnim presijecanjem vrpce. Ovom se prigodom gradonačelnik obratio:

„Znamo da imamo pilot projekt pet gradova, znamo da imamo Intervencijski plan, znamo da imamo društvenu infrastrukturu. Ono što je najvažnije za reći je da se danas veselimo prije svega zato što smo napravili jedno igralište, u nizu igrališta, koje ima najviše moguće standarde Intervencijskog plana i sve ostale standarde koji su sigurno, neću reći toliko zahtjevni, ali zahtjevni do razine kako bi naša djeca trebala imati sigurnost. Danas naša djeca ovdje imaju veliku mogućnost da se igraju, da napreduju, da na kraju imaju određene standarde gdje mogu kroz igru, druženje, ono što treba poručiti u budućnosti, jedno zajedništvo gdje prolaze kroz svoju igru“

– rekao je Dumbović.

Više je rekla je Vlasta Vuglec, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kultne baštine grada.

„Financijski iznos koji je ugovoren je 304 tisuće kuna u neto, izvođeno po obračunu 280 tisuća kuna, 4 posto skinuto penala. Uporabna dozvola je izdana. Tu bih stala jer moram naglasiti da nam je drago prvo, što je investitor Grad Petrinja, gradonačelnik, omogućio postinstalacijski pregled ovog dječjeg igrališta i na taj način neovisnu tvrtku angažirao koja ima certifikat, gdje su pregledana sva dječja igrala koja su ispravna i tako omogućio atest za izdavanje uporabne dozvole. Uporabna dozvola po zahtjevu investitora, ponovno gradonačelnika Darinka Dumbovića, izdana po nadležnom Upravnom odjelu“

– rekla je Vuglec.

Novo dječje igralište na Slatini blagoslovio je župnik župe Preobraženja Gospodnjeg na Slatini velečasni Damir Ceković.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Petrinje.
Za više informacija o EU fondovima posjetite stranice  www.strukturnifondovi.hr

Comments are closed.

Close Search Window