Intervencijski plan, Službena Petrinja, Sport, Vijesti|

U Mošćenici je svečano otvoreno novouređeno dječje i sportsko igralište. Projekt Rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici vrijedan je preko 4,1 milijuna kuna uključujući trošak radova koje je izvelo poduzeće Skela Banovina d.o.o. i trošak stručnog nadzora koji je obavljalo poduzeće INFO-G d.o.o.

Projekt je realiziran uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 100.000 kuna temeljem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Igralište j, uz prethodni blagoslov velečasnog Cekovića, župnika Župe Preobraženja Gospodnjeg, svečanim presijecanjem vrpce otvorio gradonačelnik Darinko Dumbović koji je istaknuo kako nema veće radosti nego kada se naprave dobre stvari za djecu.

“Mošćenica do sada nije imala ni jednog sportskog sadržaja i ljudi ovdje su to dugo čekali. Ovaj sportski teren znači nadgradnju života, znamo da je u zdravom tijelu zdrav duh i na tome treba raditi. Mi sada moramo vidjeti kako organizirati sportske talente u našem gradu. Petrinja ima bogatu sportsku tradiciju i trebamo nastojati doći do kvalitetnih i licenciranih trenera koji bi vodili talentirane selekcije. To nam je sljedeći zadatak kada gledamo dugoročno sport u Petrinji. Ovo je samo naznaka onoga što mi moramo kao društvo dati svim generacijama koje dolaze, neka im tereni budu dobar poligon na kojem će živjeti zdravo, na kojem će dobiti natjecateljski duh, sportske vrijednosti.”- zaključio je gradonačelnik te dodao kako je u vrtiće i igrališta u gradu Petrinji u zadnjih nekoliko godina uloženo ukupno oko 30 milijuna kuna čime je definitivno opravdala titulu grada prijatelja djece.

Darko Lipovac, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mošćenica izrazio je zadovoljstvo što je Mošćenica dobila ovakav sportski sadržaj kojeg smatra jednim od najkvalitetnijih u našoj županiji.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Petrinje.

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranice  www.strukturnifondovi.hr

Comments are closed.

Close Search Window